Månedens Bolig

I morgensol vi husker Bøjdens banker, 
i sommersolfald Hornekrogens vand. 
På Sivresbjerg, der faldt det i ens tanker: 
”Hvor kan der findes noget skøn’re land?”.

Når man står med fødderne plantet på den overdækkede træterrasse ved månedens bolig, med forårssolen på kinderne, musvittens sang i ørerne og Ø-havet lige for næsen, så er det svært at være uenig i Gunni Ruds kærlighedserklæring til området i sangen ”Horne Land” fra 1956.

Der er smukt på Horne Land og måske i særdeleshed i området omkring Horne Sommerland.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Månedens bolig ligger på Avernakøvej i udstykningen Horne Ny Sommerland, der findes bag det eksisterende Horne Sommerland ca. 10 km fra Faaborg. Der er gåafstand til en af områdets bedste badestrande og hører man til typen der selv vil fange sin aftensmad, er kysten ifølge de lokale også perfekt til lystfiskeri. Med bare 3 km til SPAR købmanden i Horne, så er de daglige fornødenheder dog også altid i cykelafstand, hvis fiskene ikke skulle bide på.

Sommerhuset i luksusklassen er bygget i 2015, men har aldrig været beboet, da det udelukkende har fungeret som prøvehus for HusCompagniet. De 122m2 indeholder fire værelser, to badeværelser, et stort lækkert køkken-alrum i et med opholdsstue, hvorfra du kan gå direkte ud på den store terrasse med en af den slags udsigter man bare aldrig bliver træt af. Huset er indrettet så to familier kan have hver sin afdeling eller der kan laves en voksen- og en børneafdeling. Der er varme i gulvene på badeværelser og i bryggers, ligesom huset er helårsisoleret.

Går drømmen i retning af eget sommerhus, så er det værd at skæve mod Christiansborg.
Her er politikerne nemlig ved at lægge sidste hånd på et forslag, der betyder langt bedre lånemuligheder ved sommerhuskøb. Hvor man tidligere kun kunne belåne 60% af husets værdi hos et realkreditinstitut, så er der nu udsigt til at det ændres til 75%, hvilket vil gøre det væsentligt mere attraktivt at blive sommerhusejer.

Fakta:
Type: Fritidshus
Beliggenhed: Avernakøvej 2, Horne Ny Sommerland
Størrelse: 122m2
Grudareal: 1.224m2
Pris: 2.495.000
Mægler: Realmæglerne Sofie Find