Tekst: Henrik Poulsen

I forbindelse med Faldsled/Svanninge SG&I’s 125 års jubilæum sidste år, blev den traditionsrige fugleskydning udvidet med en stor gratis-koncert, og det var tilsyneladende en så stor succes at den gratis musik bliver gentaget i år.

– Vi oplevede sidste år, at mange kom forbi, der ikke lige bor i Svanninge eller Millinge, og vi tror på, at gratis-koncerten var en af årsagerne, fortæller Flemming Lunde fra arrangørgruppen bag fugleskydningen.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Årets fugleskydningsfest finder sted fra tirsdag den 11. juni til lørdag den 15. juni, og programmet bugner igen af oplevelser og underholdning.

Tirsdag skydes festlighederne i gang med et stort bankospil, hvor der er mulighed for at komme hjem med både grillbakker, købmandskurve og et gavekort på intet mindre end 100 stykker smørrebrød fra Svanninge Sognegaard.

Torsdagen er en decideret familiedag, hvor der blandt andet er børnedyrskue, gratis is til alle børn og børnefugleskydning.

Inden årets store gratis-koncert byder fredagen på årets fodboldturnering for gade-, firma- og familiehold, noget der plejer at trække 15-20 hold, men der er stadig plads til flere, hvis man vil “lege” med, lover Flemming Lunde. Når klokken bliver 21.30 åbnes teltdøren til gratis-koncerten med Shubberne, der spiller Shu-bi-duas bedste og ultimativt største hits, og har gjort det i 10 år, blandt andet sammen med Shu-BiDua legenderne Claus Asmussen, Bosse Hall Christensen Willy Pedersen, så numrene lyder som den ægte varer, lover orkesteret.

Lørdagen er traditionernes dag. Her finder selve fugleskydningen og årets fugleskydningsfest sted. – Dagen starter hos sidste års fuglekonge Jacob Østerberg, hvor vi mødes bestyrelse, tidligere fuglekonger og æresmedlemmer i foreningen, og så bliver vi hentet af FDF Svanninge-Faaborg Tamburkorps, der fører an på turen rundt i Svanninge, inden hele følget ankommer til festpladsen, og sidste års fuglekonge afgiver første skud. Så går eftermiddagen med fugleskydningen, og kl. 18.45 åbner vi dørene til et brag af en fest i Svanninge Hallen, hvor vi afslører årets fuglekonge, og Hits N’ Covers spiller op til dans. De er nærmest et folkekrav til festen, slutter Flemming Lunde.