Tekst og Foto: Henrik Poulsen

Det kommer til at syde af liv, kunst, musik og kultur, når Faaborg Kulturnat den 7. juni indhyller hele byen i oplevelser, og programmet er større end nogensinde.

– Jeg synes på alle måder, at der er tale om det flotteste program, jeg har været med til at præsentere. Der kommer til at ske noget overalt i byen, og der bliver rekordmange koncerter i år. Det bliver en fed aften, smiler formand for Kulturnattens bestyrelse Oliver Streich.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Han understreger samtidig, at æren for de mange aktiviteter ligger hos områdets foreninger.

– Vi sørger jo egentlig bare for rammerne, administration og markedsføring. Det er foreningerne og de frivillige, der trækker det store læs. Heldigvis bliver arrangementet ved med at have en enorm flot opbakning. Der kommer flere til hvert år, og de der har været med før, vil alle være med igen, konstaterer Streich.

I år har foreningen bag Kulturnatten brugt mere tid på at søge fonde om støtte, og skaffe sponsorer til Faaborg Kulturnat, noget både publikum og foreninger kommer til at mærke.

– Vi har fået mulighed for at sende lidt penge videre til de deltagende foreninger, og så har vi som noget nyt fået mulighed for selv at booke nogle fede navne til programmet, fortæller Oliver Streich.

Et af de orkestre, som pengene har givet mulighed for at lokke til Faaborg, er det 12-mand store AddisAbabaBand, der spiller intenst og svingende afro-beat. De beskriver sig selv som et kosmisk fartøj, hvis brændstof er afro, funk, jazz, avantgarde, stramme beats og kollektiv improvisation. De runder kulturnatten af med en kæmpe dansefest på Torvet fra kl. 21. 30.

Der er også nye spændende lokaliteter, der fyldes med kultur i år. Oliver Streich glæder sig selv til at opleve Turbinehallen ved Degnetorvet blive omdannet til koncertsal.

– Her tror jeg, at der venter nogle unikke oplevelser i smukke rammer. Der bliver solokoncerter med Anne Vilain på cello og Ida Brinch Nielsen på trompet, og det er noget af det, jeg helt sikkert selv skal nå at opleve, slutter han.

Du finder hele det programmet for Faaborg Kulturnat den 7. juni på faaborgkulturnat.dk