Påskens drama rummer både fortællingen om lidelse og om håb i meningsløsheden. I år demonstrerer Svanninge kirke, at der findes lys i alle slags mørke, når de langfredag markerer dagen med en musikalsk lydoplevelse med gæstemusiker Sara Grabow, samt Anne-Kirsten Jensen og Helene Blum.

Sognepræst Therese Strand Kudajewski kalder arrangementet:
‘Lang langfredag på lidelsens klangbund’.
Det er gratis, og alle er velkomne.

Et lys i mørket
Sognepræst Therese Strand Kudajewski tiltrådte embedet i sensommeren 2020, og dette års påskearrangement bliver hendes første, større tiltag i sognet. Påsken er rammefortællingen om hele det kristne budskab, og den, som enhver anden gudstjenestefejring står på. Langfredag vil vi gennem en tre-leddet gudstjeneste afsøge, hvordan mennesker kan bevæge sig fra det dybeste mørke og ud i lyset igen.
Ethvert menneske er løbet af et liv fra tid til anden nede og ramme bunder, og det er denne livserfaring, gudstjenesten vil tage sit afsæt i, fortæller Therese Strand Kudajewski.

Sognepræsten har inviteret datteren af den kendte musiker Sebastian, Sara Grabow, til at spille i kirken langfredag for igennem sine musikalske udtryk at understøtte fortællingen.
Sara Grabow er bl.a. kendt for sine lydvandringer og lydmeditationer, og på sit seneste soloalbum fortolker hun den tysksprogede poet Rainer Marie Rilke, der levede for hundrede år siden.

Sara Grabow er datter af musikeren Sebastian. Hun er født i 1979 og er
uddannet sanger fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2005 (foto: privat).– Jeg bliver grebet om hjertet af hans sanselige ord. De er ikke altid til at forstå på et konkret plan, men de smukke billeder, han beskriver, er fulde af mening for mig. Når vi taler om lidelse, minder Rilke mig om, at livet også er fuld af skønhed, og at lyset opstår ud af mørket, siger Sara Grabow.
Aftener er foruden de musikalske indslag tilrettelagt som en gudstjeneste med salmer, bønner, refleksioner og læsninger fra biblen.

En anderledes markering Svanninge kirke er, som alle andre kirker, begrænset på både plads og tid. I kirken må der opholde sig 30 personer ad gangen, og kun i 30 minutter.

Det er den absolut højhelligste tid, og det er slemt for mange præster, at vi igen i år er begrænset af corona. Vi har valgt ikke at lave en traditionel højmesse, men derimod et sivende arrangement, så vi overholder restriktionerne, forklarer sognepræsten.

Aftenen er opdelt i tre akter, der hver varer 30 minutter. Herefter kan man vælge at forlade kirken eller tage næste akt med – efter at have været ude og vende en tur på kirkegården.

Svanninge kirke er ideel til levende, musikalske arrangementer. De to korsarme, der skærer hinanden, inviterer jo ligefrem til, at der arbejdes dynamisk. Kirkerummet er et sakralt og højstemt rum med en stor skønhed, og Sara vil med sin guitar bevæge sig ned blandt publikum. Hun har en fantastisk stemme, og det bliver en stor oplevelse, siger sognepræsten.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Der er ikke tilmelding til arrangementet, man møder bare op.

Programmet for 2. april 19.00 – 21.00:
akt – Sara Grabow (19.00 – 19.30 – herefter pause i 15 minutter)
akt – Helene Blum og Anne Kirsten Jensen med et klassisk salmerepertoire (19.45 – 20.15 pause i 15 minutter)
akt – Lydmeditationer ved Sara Grabow (20.30 – 21.00).