- Annonce -

Onsdag først på eftermiddagen indløb meddelelsen om, at 16 beboere og en medarbejder på Seniorcenter Egebo i Kværndrup er testet positive med Covid-19.

– Alle administrative medarbejdere sendes som udgangspunkt hjem fra i dag og 14 dage frem. Daginstitutioner og skoler holder vi dog kørende, så længe det overhovedet er muligt. Det har så mange konsekvenser at begynde nedlukninger der, fortæller borgmester Hans Stavnsager overfor Det Rigtige Faaborg.

De mange smittede i kommunen har også fået borgmesteren til igen at forsøge at få en af regionens COVID-19 testbiler til kommunen.

– Vi har argumenteret overfor Det Nationale Testcenter i forhold til at få en testbil til området, om det sker, det ved jeg endnu ikke, lyder det.

Hans Stavnsager er særlig påvirket af, at det netop er en institution som Egebo i Kværndrup, der nu bliver ramt så hårdt.

– De har måske svært ved at forstå, hvad der sker omkring dem, og må endnu engang undvære den nære kontakt til deres pårørende, det gør mig trist, understreger Stavnsager.

Hans Stavnsager har selv ryddet kalenderen, og aflyst stort set alt de næste 14 dage.

– En lang række møder, en studietur til København og en premiere på den nye Far Til Fire-film i Korinth, er bare noget af det, jeg i dag har meldt fra til. Mange møder kan selvfølgelig klares i elektronisk form, men der er også nogle der ikke kan. Blandt andet de resterende møder om budgettet for 2021. Der sidder vi politikere i byrådssalen med stor afstand, og tager alle forholdsregler. Vi er tæt på at være i mål med budgettet, og det er nemmere at få klaret det sidste, når vi er i samme rum, fortæller borgmesteren.

Der er endnu ikke udsigt til, at de nationale restriktioner med nedsat forsamlingsforbud og reduceret åbningstid for barer og værtshus, der har ramt Odense og hovedstadsområdet, også bliver gældende i Faaborg-Midtfyn.

– Det har vi i hvert fald ikke hørt noget om endnu. Det er jo noget, der bliver besluttet på et nationalt plan, slutter Hans Stavnsager.

- Annonce -