- Annonce -

Grænsen er 20 smittede pr. 100.000 indbyggere, og da Faaborg-Midtfyn Kommune nu har 11 kendte tilfælde inden for en uge, er kommunen lige netop kommet over grænsen med et tal på 21,3 pr. 100.000 indbyggere.

– Vi er i tæt kontakt med både Styrelsen for Patientsikkerhed og det regionale beredskab, som dagligt er med til at vurdere udviklingen og eventuelle tiltag”, siger vicekommunaldirektør Siggi W. Kristoffersen. Der foretages smitteopsporing i alle 11 tilfælde. Udover smittede med relation til Øhavsskolen og Tre Ege Skole i Kværndrup er der tale om enkeltstående tilfælde, der f.eks. knytter sig til smittekæder med udspring i Odense.

Opsporingen af smittede sker i tæt samarbejde med Coronaopsporing, der er en enhed under Styrelsen for Patientsikkerhed.

– Styrelsen for Patientsikkerhed vil følge udviklingen i vores kommune i de kommende dage for at vurdere, om smittespredningen er under kontrol. De anbefaler derfor ikke, at der på nuværende tidspunkt indføres nye restriktioner, siger Siggi W. Kristoffersen. Hvis der sker en forværring, vil der blandt andet blive gennemført hyppige tests af de kommunale medarbejdere med borgerkontakt. I det tilfælde vil krisestaben i kommunen også vurdere lokale restriktioner.

Vigtigt at overholde de sundhedsfaglige retningslinjer

Sundhedsstyrelsens generelle råd forebygger effektivt smittespredning i samfundet.

Det bedste, du kan gøre for at forebygge smittespredning, er at følge de 5 råd og indtænke dem i alt, hvad du foretager dig – i hjemmet, i offentligheden, i skolen og på arbejdspladsen.

Som voksen bør du hjælpe børnene, så de også kan overholde rådene. Hvis ikke du kan overholde ét af rådene, så vær ekstra påpasselig med at overholde de andre.

Sundhedsstyrelsens 5 generelle råd:

1. Vask ofte hænder eller brug håndsprit
2. Host eller nys i dit ærme
3. Undgå håndtryk, kindkys og kram
4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
5. Hold afstand – og bed andre tage hensyn

- Annonce -