- Annonce -

Erling Krebs Sørensen takker af på VUC

Leder på VUC, Erling Krebs Sørensen, har i dag haft sidste arbejdsdag efter 31 år på samme arbejdsplads. Udviklingsmuligheder og mange forskellige arbejdsopgaver har betydet, at Erling Krebs Sørensen kan kigge stolt tilbage på mange gode oplevelser.

Af Pernille Pedersen
Foto Henrik Poulsen

I dag var sidste arbejdsdag for afdelingsleder på VUC, Erling Krebs Sørensen. Han startede på VUC tilbage i 1989, hvor arbejdspladsen endnu ikke havde færdigt defineret deres tilbud.

– Jeg landede på en arbejdsplads i udvikling, og der herskede en pionerånd i forhold til hvilken retning, VUC skulle gå i, fortæller Erling Krebs Sørensen.

Dagen i dag er en lidt vemodig dag, hvor Erling skal sige farvel til kolleger gennem mange år, men også en dag, hvor han kan se tilbage på et indholdsrigt arbejdsliv.

– Det er jo en lang epoke, der nu er slut, så det er lidt vemodigt. Men samtidigt åbner der sig nye døre til nye ting, så der er også en dobbelthed i følelserne i dag, fortæller Erling Krebs Sørensen.

I 1999 blev Erling Krebs Sørensen viceforstander, og i 2003 overtog han posten som afdelingsleder. I sine mange års ansættelse har Erling Krebs Sørensen været involveret i mange forskellige opgaver og projekter, og han står nu med mange minder om gode oplevelser, og han efterlader en arbejdsplads, som han er stolt af.

– Jeg har gennem årene været både vejleder, ansvarlig for vores projektafdeling og afholdt kurser for virksomheder og ledige. Jeg var også ansvarlig for et meget spændende, hvor vi samarbejdede med et college i Israel, forklarer Erling Krebs Sørensen.

Noget af det, Erling Krebs Sørensen er mest stolt af, er skolens profil som film-HF, selvom han var meget i tvivl om, hvorvidt det overhovedet kunne lade sig gøre.

– For 10 år siden udviklede vi filmlinjen, og det var en meget kompleks opgave. I dag kommer studerende  fra hele landet. Vores skolen er et af de eneste steder, hvor man kan kombinere en HF med en interesse for film, og det har været vildt spændende at samarbejde med FilmFyn, Station Next og gymnasiet om projektet.

De mange udviklingsprojekter har passet Erling godt, for som han siger, så kan han godt lide at være der, hvor der sker noget – særligt når projekterne kommer op at køre. 

Som efterlønner ser Erling krebs Sørensen frem til at kunne fordybe sig i nogle af hans andre interesser.

– Nu får jeg tid! Tid til at vælge de ting, jeg har lyst til at dyrke. Især min store interesse for middelalderhistorien. Vi plejer at tage ud på middelaldermarkeder, hvor jeg fortæller om historien og underviser i de historiske håndværk, fx buer, dragter, møbler, telte og andet udstyr, bygget på historisk korrekt måde. Det er en aktiv måde at lave historie på, og det vil jeg nu prioritere mere. 

Heldigvis er det hele familien, der har interesse for middelalderen, så fremtiden byder på familienærvær både på markeder og på familiens båd.

- Annonce -