Mandag den 15. juni lukker Vestkaj i Faaborg permanent, samtidig åbner den nye vej vest for Frølageret. Og i ugens løb åbner de tre stadepladser på byens nye havnepromenade.

Fra i dag skal du tage vejen vest om Frølageret, når du skal ned i området bag den gamle slagterigrund. Vestkaj lukker nemlig permanent for trafik for at blive en havnepromenade for gående, samtidig åbner vejen vest for Frølageret. Siden sidste sommer er den nye vej blevet asfalteret. 

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Kristensen (V) glæder sig til at opleve sommerens liv på Vestkaj:

– Vores forsøg med midlertidig lukning sidste sommer gik over al forventning, og med de midlertidige stadepladser og muligheden for at slå sig ned i området er jeg slet ikke i tvivl om, at det vil tiltrække både turister og byens borgere, lyder det fra Søren Kristensen.

- Annonce -

Klar til havnepromenade
Frem mod skolernes sommerferie bliver der arbejdet på højtryk for at gøre området sommerklar, så turister og borgere kan slå sig ned og nyde havnelivet. Der bliver opstillet både borde-bænkesæt og loungemøbler på Vestkaj. Og i løbet af den kommende uge åbner de tre midlertidige stadepladser for servering.

Søren Kristensen (V) fortæller, at der har været stor interesse for stadepladserne:

– Det har været utrolig positivt. Vi har fået rigtig mange henvendelser og kunne såmænd nok have udlejet flere pladser, men vi prøver det af i år og ser, hvordan byen og turisterne tager imod det, fortæller han.

I sommeren 2020 vil det være muligt at købe hhv. sushi, fish & chips og vin fra de tre midlertidige stadepladser.

Fredag den 26. juni skydes sommerferien for alvor i gang på den gamle slagterigrund, når blandt andet Outdoor Sydfyn og Geopark Det Sydfynske Øhav er med i en sommerferie-kick off.