- Annonce -

Kommunalbestyrelsen gør lukningen af Vestkaj permanent for at skabe en ny havnepromenade, der skal danne grobund for mere liv og aktivitet på havnen i Faaborg. Stadepladser skal bidrage til at gøre Vestkaj til et populært tilholdssted.

I sommeren 2019 var Vestkaj som et forsøg lukket for trafik for at skabe mere byliv og flere aktiviteter på havnen i Faaborg. Evalueringen af sommer-lukningen gav langt overvejende meget positive tilbagemeldinger, og borgere, virksomheder og gæster i Faaborg har taget rigtig godt imod lukningen, som har givet området mere liv, hedder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

På den baggrund har kommunalbestyrelsen i dag besluttet, at Vestkaj permanent lukkes for trafik og i stedet bliver en havnepromenade kun for gående.

– Ved at gøre Vestkaj til en havnepromenade skaber vi et helt nyt samlingssted på havnen i Faaborg. Både i det små for turister og lokale familier, der vil nyde en bid mad eller en is i solen, og i det store i forhold til at afholde markeder, udstillinger eller andre større arrangementer. Jeg er sikker på, at Vestkaj på rekordtid vil blive et populært opholdssted for både lokale og besøgende, siger Søren Kristensen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget, og tilføjer, at omdannelsen af Vestkaj til promenade også spiller godt sammen med planerne for Øhavsmuseets besøgscenter.

Stadepladser på vej
Derudover har Teknik- og Miljøudvalget på et møde tirsdag også besluttet, at der fremover skal være tre stadepladser på Vestkaj. Minimum én af stadepladserne skal have mad og drikke som primær salgsvare.

- Annonce -