- Annonce -

Hvor har opbakningen til “Faaborg Hjælper Faaborg” dog været vild!

Der er tikket op mod 100.000 kr. ind på hjælpe-kontoen, vores t-shirts ligner et nyt mode-fænomen, folk er trådt til med hjælpende hænder, donationer, auktioner, og vores fællesskaber er hyldet med smukke, vajende flag. Vi har fået vist, at veje udenom coronakrisens triste fortællinger er noget vores område står sammen om.

Alting har ændret sig siden Det Rigtige Faaborg og Ugeavisen Faaborg i slutningen af marts gik sammen om kampagnen “Faaborg Hjælper Faaborg”. Det vi, måske lidt naivt, troede kunne lade sig gøre, kan alligevel ikke lade sig gøre. Vi engagerede ellers en masse mennesker i en afstemning om, hvordan vi kan skabe liv i byen, nemlig ved at hjælpe medlemmer af Vores Faaborg og Egn ved at betale deres kontingent eller ved at holde en stor fest på torvet, som så vil skabe liv og omsætning.

Det dur ikke alligevel, og det dur heller ikke, at vi sidder og ruger på jeres penge til coronakrisen er blæst helt væk. De penge skal ud og hjælpe Faaborg, som vi har lovet.

I komitéen har vi grublet og rådført os med kloge hoveder om, hvad vi så skal stille op inden for de rammer, beslutningstagerne har givet os.

Vi har besluttet os for, at prøve at tilgodese alle dem, der har tilkendegivet en holdning i en afstemning, der var tæt på dødt løb – dog med en lille overvægt for festen på Torvet. Det vil vi gøre sådan, at vi både får en fest, støtter det lokale erhvervsliv og lader faaborgensere få noget for støtten.

Pengene udlodder vi nu i form af en lang stribe gavekort til alle de butikker og virksomheder, der har lyst til at være med. Du får altså et gavekort til en værdi af 100 kr., og det kan du så veksle til varer eller tjenesteydelser på en forhåbentlig lang liste af muligheder. Vi håber, at du vil bruge mere end de 100 kr., når du handler, så vi kan skabe en omsætningsværdi, der mere end fordobler det indsamlede beløb, når pengene kommer ud at arbejde. Vi laver en regel, der siger, at du ikke kan pulje dit gavekort sammen med andres, fordi vi gerne vil sprede effekten, så kun ét gavekort pr. handel. Gavekortet skal bruges indenfor en fastsat uge.

På den måde lægger vi op til en forbrugsfest, men for at det kan være en helt rigtig fest, skal der musik til. Det kan bare ikke blive ved den store forsamling på Torvet, vi havde håbet. I hvert fald ikke lige nu. Så i stedet gør vi det, at vi entrerer med nogle af vores områdes skønne musikere, sætter dem og deres instrumenter på ladet af en lastbil og lader dem trille op og ned af gågaden og gøre holdt ved udvalgte steder i vores område – for fuld musik. Det bliver en fest.

Vi er godt klar over, at det ikke er helt, er hvad vi har lovet, ikke helt det, I stemte om. Men vi synes alligevel, vi har en plan, der gør en masse godt, en plan, der kan hjælpe Faaborg. Og til jer bag vinderforslaget, der har sat næsen om efter festen på Torvet, tør vi godt sige, at vi vender tilbage til det løfte, når omstændighederne giver mulighed for det.

Gavekortuddelingen vil foregå under relevante sikkerhedshensyn, og dato og sted bliver meldt ud snarest. Det samme gør datoen for den rullende fest.

Mange hilsner og tak!

Henrik Poulsen, Det Rigtige Faaborg

Maria Retoft Pedersen, Ugeavisen Faaborg

- Annonce -