- Annonce -

Tekst: Pernille Pedersen
Foto: Henrik Poulsen og Erling Johansen

For ti år siden startede en gruppe ihærdige motorsportsentusiaster deres helt egen klub. Motorcykler var for farlige, syntes de, og de valgte derfor Puch Maxi’en som deres køretøj. I dag mødes klubmedlemmerne jævnligt til både træf og de legendariske dannelsesture, og i år inviterer de hele Faaborg til en fejring af ti år med to-takt-os og fuld fart over De Sydfynske Alper.

Det stiftende møde
KROGSBJERGVEJ, FAABORG, 2010: Det er fredag aften, og som så mange andre gange tilbringer gutterne aftenen ved et arrangement hos De Røde Sjæle MC Faaborg. Der er godt gang i både brændeovn og musik, og de er omgivet af kolde øl og en super hyggelig stemning i det smådunkle klubhus på Krogsbjergvej.

Midt i det hele lyder en kommentar: “Johansen! Det er sgu hyggeligt det her, skal vi ikke lave en klub?” Svaret, der kom tilbage, lyder: “Jo! Men motorcykler er både dyre og farlige!”

Herefter kommer en åbenbaring til de unge gutter: Puch Maxi er vejen frem. En ny klub er startet, og et eventyr begyndt.

I efteråret 2010 kørte den nystiftede klub deres første fælles tur, hvor 11 medlemmer mødte op. Dagens hovedformål var at skrabe flere medlemmer til klubben, og turen gik derfor forbi både Bystævnet i Haarby og Oasen i Faaborg.

Til årets forårstur var deltagerantallet accellereret kraftigt: her mødtes 54 benzinglade og håbefulde knægte i alle aldre op – i shorts på den solrige dag og med kolde forfriskninger i den obligatoriske mælkekasse spændt bag på knallerten.

Sammenhold og gode tider
Flere af de stiftende medlemmer, der bare var 16-17 år har i dag stiftet familier og købt bolig, og derfor er den ældre generation trådt til, men de unge kører dog stadig med, når familielivet tillader det.

Ved generalforsamlingen sidste år trådte en helt ny og entutiastisk bestyrelse til. Her gik generationsskiftet og formandsposten mod sædvane fra søn til far, da foreningens første formand, Henrik Hansen, ved årsskiftet sendte formandsopgaven videre til sin far, Finn Hansen.

Finn Hansen, der i klubben udelukkende går under kælenavnet “Bamsefar”, er selv bidt af benzin-rusen og ser frem til at føre klubben ind i fremtiden.

– Jeg har kørt med i store optog flere gange rundt i landet, og det er bare så fed en oplevelse at køre i mængden og bare mærke den gode stemning, mens benzinosen hamrer en ind i ansigtet, det er helt unikt, og det bliver man sgu bidt af, fortæller Finn Hansen smilende.

Formanden forklarer, at det har krævet et stort arbejde af den afgående formand at holde klubben kørende.

– Jeg vil gerne sige kæmpe tak til Henrik for det kæmpe arbejde, han har lagt i klub, var det ikke for ham, så var der ingen klub, siger Finn Hansen.

Den nye bestyrelse fik hurtigt lavet en visionær plan for klubbens fremtid, hvor det største arrangement er den kommende jubilæumsfejring.

Jubilæumsfest – du er inviteret
Formand Finn Hansen forventer, at der kommer knallertentusiaster fra hele landet til jubilæumsfesten, og der er allerede kommet positive tilkendegivelser fra flere knallertklubber i Jylland.

– Jeg håber på en kæmpe fest, hvor rigtig mange fra lokalområdet vil bakke op. Find nu jeres gamle knallert frem, jer der har sådan en, og kom vær med til vores store jubilæums-optog. Det er ligegyldigt, hvilket mærke knallerten er, bare den kan køre, opfordrer Finn Hansen.

Bestyrelsen håber, at det store optog kan mønstre omkring 200 knallerter fra hele landet, og formanden spår, at de nok skal nå det mål.

Finn Hansen har selv flere knallerter hjemme i garagen og triller ud i optoget på sin Puch Trilet fra 1970’erne. Som navnet antyder, er der tale om en tre-hjulet knallert, og netop det med de tre hjul, er der en god grund til.

– Ja, jeg havde et styrt på en almindelig Puch Maxi for år tilbage og trykkede et par ribben, så nu bruger jeg altid min Trilet, når jeg skal på tur med PMKS-klubben, fortæller Finn Hansen.

Jubilæet afholdes på Krogsbjergvej, hvor det hele begyndte for ti år siden, men på grund af corona-situationen er festlighederne rykket til 2021. Foruden den fælles køretur, så byder jubilæumstræffet også på en brænderplads, kolde fadøl og musik ved bandet Sjubiduo, som forventes af vælte klubhuset med god musik, det ligger allerede nu fast.

Der vil også være mulighed for at overnatte på adressen i eget telt, og dagen efter byder klubben på gratis morgenmad.

PMKS er en forkortelse for Puch Maxi Klub Svanning.
Klubben har pt. 36 medlemmer.
Det ældste medlem er “Bonden” på 80 år, som har været med i PMKS i alle 10 år.

- Annonce -