- Annonce -

En ny flagdag i Faaborg har set dagens lys.
Søndag den 3. maj opfordres alle til at hejse flaget for områdets mange fællesskaber. Det sker som en del af kampagnen ”Faaborg hjælper Faaborg”

Når du skal ud at køre din søndagstur den 3. maj, håber vi, at du bliver mødt af et udsædvanligt smukt syn: Massevis af dannebrogsflag, der vajer mod den blå forårshimmel, som symbol på områdets mange fantastiske fællesskaber.

Ugeavisen Faaborg og Det Rigtige Faaborg har nemlig taget initiativ til en flagdag, som vi håber rigtig mange i Faaborg og omegn har lyst til at deltage i.

Vi kalder den ”Faaborg flager for fællesskabet”. Flagdagen er en del af kampagnen ”Faaborg hjælper Faaborg”, som arbejder på at styrke det lokale handelsliv, byliv og sammenholdet i lokalområdet under coronakrisen.

– Der er så dejligt, at Faaborg så småt begynder at ligne sig selv med liv i gaderne og mennesker i butikkerne. Byen har vist en enorm ansvarlighed i forhold til at minimere smittespredning, men det har haft sin pris. Faaborg er ufattelig stærk på fællesskaber, og jeg tror, vi alle sammen har fået øjnene op for den hjælpsomhed og det engagement, der kendetegner vores lille perle. Savnet af fællesskaberne præger min hverdag, siger Torsten Cilleborg, redaktør på Ugeavisen Faaborg.

– Rent fagligt savner jeg de historier, vi plejer at skrive stort set hver eneste dag om mennesker, der mødes om en passion og løfter den op til nytænkning og udvikling eller ”bare” begivenheder, der bliver til nyheder hos os på avisen. Personligt savner jeg at kunne mødes med mine kolleger om at udvikle vores journalistik, jeg savner de koncertoplevelser, jeg har aftalt med mine store drenge, og i det hele taget at kunne hygge afslappet med min familie og mine gode venner. De fællesskaber hejser jeg mit flag for, siger han.

Uanset om det er fællesskabet i gåklubben, holdkammeraterne fra fodboldholdet, frokosten med kollegerne i kantinen eller dine naboer, du savner, opfordres du til at hejse flaget den 3. maj.

– Jeg håber, at initiativet vil være med til at rette tankerne mod nogle af de fællesskaber, vi alle må undvære i denne tid. Både de helt nære, hvor stribevis af aflyste mærkedage betyder, at den familie og de venner, vi plejer at dele lagkage, middage og god vin med, føles så langt væk. Men også alle de andre. Gutterne fra fodboldklubben, kollegerne, dem, vi sludrer med i motionscentret. Fællesskaber som vi måske ikke tidligere har betragtet som meget andet end “dagligdag”, men som nu i sit fravær viser sin sande betydning. For mig er det så simpelt, som digteren Dan Turell sagde i 1993: “Mest af alt holder jeg af hverdagen”. Jeg håber, at rigtig mange vil være med til at hylde både de små og det helt store fællesskab denne dag, siger Henrik Poulsen fra Det Rigtige Faaborg.

Send os dit foto

Som en del af kampagnen håber vi, du har lyst til at dele et foto af dig selv og dit vajende flag søndag den 3. maj på Facebook-siden ”Faaborg hjælper Faaborg”. Samtidig opfordres du til at fortælle, hvad det er for et fællesskab, du har hejst flaget for.

Udover at man efterfølgende kan gå på opdagelse i billederne og fortællingerne på Facebook, vil et udvalg af billederne efterfølgende blive bragt i Ugeavisen Faaborg.

Vi håber, at rigtig mange har lyst til at bakke op om flagdagen og de mange fællesskaber, som betyder så meget for mange af os, selvom mange af dem for en stund er sat på pause.


Fakta: Faaborg hjælper Faaborg
Det er Det Rigtige Faaborg og Ugeavisen Faaborg, der står bag kampagnen ”Faaborg hjælper Faaborg”.

Kampagnen arbejder for at styrke det lokale handelsliv, byliv og sammenholdet i lokalområdet under coronakrisen.

Indtil videre er der samlet 85.000 kroner ind til kampagnen gennem salg af t-shirts, donationer, indsamlingsshow mv.

Pengene fra kampagnen skal bruges på en fest for byens borgere eller en kontingentsnedsættelse for medlemmerne i Vores Faaborg & Egn. Man kan frem til den 1. maj stemme på, hvad pengene skal gå til, på Facebook-siden ”Faaborg hjælper Faaborg”.

- Annonce -