- Annonce -

Per Ernst er formand for Faaborg Old Boys’ små 60 medlemmer.
Forleden gik han hjemme og funderede over, hvordan han og holdkammeraterne kunne sende en hjælp til de lokale virksomheder og butikker, der for manges vedkommende er presset af corona-krisen.

Så læste han om kampagnen “Faaborg Hjælper Faaborg”, og to telefonopkald senere var 5000 kr. på vej til den gode sag.

– Vores forening har eksisteret siden 1951, og vi har alle år været afhængige af sponsorater fra lokale erhvervsdrivende, derfor tænkte jeg, at det var helt naturligt, at vi gav en lille smule tilbage i den her situation, fortæller Per Ernst.

Det første af de to opkald, der banede vejen til de 5000 kr., gik til næstformand Claus Larsen.

– Han var straks med på idéen, om at vi måtte gøre noget, og da vi kun er tre i bestyrelsen, så kunne jeg hurtigt tælle mig frem til, at det her blev til noget, smiler Per Ernst.

Claus Larsen arbejder hos Svanekøkkenet i Svendborg, og her indvilligede man i at betale halvdelen af årets spillertøj. Det samme gjorde Jeppe Holm fra Intersport Faaborg, der stod nummer to på telefonlisten. Han tilbød samtidig, at trykke “Faaborg Hjælper Faaborg” på maven af de trøjer klubbens hold optræder i, når bolden igen bliver givet fri.

– Med spillertøjet sponsoreret havde jeg 5000 kr. som der var fuld opbakning til skulle videre til den super gode kampagne I har stablet på benene, fortæller fodbold-formanden.

Faaborg Old Boys er en selvstændig forening, der har tre aktive hold af fodboldspillere i “deres bedste alder. De cirka 60 medlemmer fordeler sig på holdene Super Old Boys, Veteraner og Super Masters. Alle hold spiller turneringer, og de to yngste hold klarer sig ifølge Per Ernst rigtig godt.

Der trænes hver onsdag kl. 19 på Faaborg Stadion, og alle slutter af med et varmt måltid mad og en kold øl…eller to i kantinen.

– Vi elsker fodbolden, men det sociale fylder rigtig meget i vores klub, og det værner vi om. Mange af os har jo spillet sammen siden ungdoms- og seniorårerne, så sammenholdet er stærkt i klubben. Det er i øvrigt ikke nyt for vores klub at støtte forskellige formål i lokalområdet. Vi plejer at hjælpe et ungdomshold eller to med et sponsorat, men lige denne gang blev det anderledes, slutter han.

Der er i øvrigt stadig plads til nye medlemmer i klubben, og alle er velkomne til at kigge forbi, når vi starter træningen op igen.

- Annonce -