Inge Bûttner Petersen også kaldet Trunte er ikke længere at finde bag disken på Gåsen – eller Gåsetorvets Gjæstgiveri, som stedet retteligt hedder.

Den klassiske brune værtshus på hjørnet af Priorensgade og Østerbrogade har fået en ny forpagter, og lige så snart corona-krisen tillader det, så slår Carsten Jensen dørene op til lokalerne, med solid støtte fra hustruen Jeanett Jensen.

– Vi har givet stedet den store overhaling. Dog i dyb respekt for Gåsens ånd, så billardbord, bardisk og inventar er her stadig, forsikrer Carsten Jensen.

- Annonce -

Han overtog værtshuset den 1. april, men har på grund af faren for coronasmitte, ikke haft en eneste åbningsdag endnu.

– Der har været god tid til at male og gøre rent, men nu glæder vi os også til at komme i gang med at få kunder indenfor, servere nogle kolde øl og få gang i raflebægerne, fortæller den kommende bartender.

Det er ham, kunderne vil møde bag den grønne bardisk, mens Jeanett skal ordne det administrative omkring driften, men planerne for stedet lægger de sammen.

– Vi drømmer om at få udeservering foran Gåsen. Det vil kunne give et fantastisk liv i sommermånederne, hvor rigtig mange gående kommer forbi. Der skal ikke være fest på fortovskanten, men mulighed for at nyde en øl i solen, fortæller Carsten, og håber at kommunen vil se positivt på ønsket om et par borde på brostene foran Gåsens hoveddør.

Skulle der mod forventning ikke blive givet tilladelse til den del af butikken, så er der til gengæld givet grønt lys til at benytte den lille gårdhave bag værtshuset, hvor der bliver plads til en 15-20 gæster under halvtaget.

Parret har ingen erfaring med værtshusdrift, men er klar til at kaste sig over opgaven, og har mange idéer til fremtiden for Gåsen, men starter op i det stille, og vil så se hvad stedet kan bære.

Carsten Jensen har de seneste syv år arbejdet på Thule-basen på Grønland, hvor han otte måneder om året, har fungeret som lufthavnsmedarbejder, men nu vil slå sig ned i fødebyen Faaborg. Hustruen Jeanett Jensen er afdelingsleder på det socialfagligeområde i Faaborg-Midtfyn Kommune, og har sagt til at bruge sin fritid på den administrative del af forpagtningen, forklarer de.

Gåsen får følgende åbningstider, når øllene igen må knappes op på landets værtshuse:

Mandag-torsdag: kl. 10-20
Fredag-lørdag: kl. 10-22
Søndag: kl. 10-18

Læs også vores historie om legendariske “Putte”, der i 40 år stod bag disken på Gåsen.