- Annonce -

Natten til tirsdag blev Guldsmed Duus i Mellemgade i Faaborg ramt af et opsigtsvækkende indbrud, hvor tyvene slap af sted med store værdier.

Ifølge overvågningsbilleder ankom tre gerningsmænd kl. 02.32 til stedet i en varebil formentlig stjålet fra en Blå Kors butik et sted i landet. Den parkerede de klods op af butikkens facade, hvorefter de kl. 03.03 via bilens tag brød ind af vinduerne til ejendommens første sal. Herfra har de tilegnet sig adgang til butikken, hvor de har smadret montre samt skabe, og har fjernet store mængder smykker og ure.

Tyvene har ødelagt et stort antal montre og skabe i butikken.


– Det er rystende, at man tør køre en varevogn ind i Faaborgs midtby, og bruge den som platform til at bryde ind af fronten på en butik. Det overrasker mig, fortæller Mikael Duus.

Han fortæller også, at politiet kl. 02.29 kørte igennem Faaborg, altså bare tre minutter før varebilen blev parkeret foran guldsmeden. 
– Vi kan se på kameraerne, at bilen holder foran butikken i cirka 40 minutter, så de har taget sig god tid, mener Duus.

– Alarmen gik præcis kl. 03.03, men da det ikke længere er tilladt, at have alarmer der bimler og bamler, så har ingen naboer eller andre i nærheden haft en chance for at opdage det uønskede besøg, forklarer Mikael Duus.

Han mener at årsagen til at ingen andre har bemærket noget, er at alle værtshuse og lignende er lukket ned for tiden, så der er ikke noget trafik på gaden om natten. Trods det, finder han det dumdristigt, at gerningsmændende har turde holde SÅ længe foran at butikken.

Butikken har lukket på grund af indbruddet, og håber at åbne igen senest første maj.

– Vi har selvfølgelig skulle bruge tid på at rydde op og udbedre skader på inventar og gulve, men vi har heller ingen varer, de har jo næsten stjålet halvdelen af butikken, konstaterer Duus.

Skulle kunder være nervøse for ure eller smykker, der er indleveret til reparation eller tilpasning, så kan Mikael Duus berolige.

– Der er ikke stjålet nogle af vores kunders ting, dem opbevarer vi i et særskilt pengeskab, så dem er der styr på beroliger han.

- Annonce -