- Annonce -

Torsdag sørgede bagermester Jens Peter Hansen fra Nørre Lyndelse bageri, at alle på kommunens plejecentre fik en sød påske-overraskelse.

Han startede sin rundtur tidlig skærtorsdag morgen og frem til middag gik turen rundt i kommunen med en kasse med kransekage, småkager, marengs og chokolade til de ældre, han mener fortjener lidt ekstra opmærksom i en tid, hvor også deres hverdag er markant anderledes end den plejer. Modtagerne kunne også glæde sig over at skylle det hele ned med sodavand fra Ove Nielsen, Depot Svendborg.

Idéen blev til i bageriet i Nørre Lyndelse, hvor Jens Peter Nielsen tilbød sine kunder at støtte de ældre på byens plejehjem med 25 kr. til en godtepose, han så ville bage, pakke og bringe ud.

Det tog folk så godt i mod, at det ikke bare blev de ældre i Nørre Lyndelse, der i dag fik leveret de søde sager men 550 ældre i hele Faaborg-Midtfyn.

– Det stak helt af. Pengene strømmede ind, og jeg kunne hurtigt se, at der var til meget mere end bare plejehjemmet på den anden side af gaden, fortæller Jens Peter Hanen.

Bagermester Jens Peter Hansen.

Efterspørgslen på godteposerne har været så, stor at der er åbnet for, at ældre der ikke er på plejehjem også kan blive forkælet.

– Mange har et familiemedlem, de også gerne vil tilgodese med sådan en æske, så nu har vi lavet en pakke, hvor man kan købe en æske med lækkerierne for 35 kr. Dem har vi allerede solgt 200 af, så vi har travlt lyder det fra bagermesteren.

Ove Nielsen fra Depot Svendborg havde torsdag formiddag også taget turen til Prices Have Centeret for at aflevere sodavand til beboerne. Han har aftalt med Jens Peter Hansen, at der også bliver en 1/2 liters sodavand til alle ældre på kommunens plejecentre.

– Da jeg hørte, at Jens Peter havde gang i det her, synes jeg det var et super projekt, og ringede straks for at høre, om jeg kunne bidrage med noget. Vi blev så enige om, at jeg kunne sende en sodavand med alle pakkerne han afleverede på plejecentrene, fortæller Ove Nielsen, og betoner vigtigheden af, at man hjælper i det område man færdes og driver forretning i – også i de svære tider.

Ove Nielsen fra Depot Svendborg.

Ove Nielsen har tidligere rettet en skarp kritik mod Faaborg-Midtfyn Kommune, da de droppede ham som leverandør til fordel for et firma uden lokal forankring, men nu er der måske en løsning på vej i den sag.

– Jeg skrev til borgmesteren forleden og fortalte, at jeg stadig gerne vil have en snak om et muligt fremtidigt samarbejde, og han har svaret positivt tilbage. Jeg tror vi får sat et møde op i nær fremtid, fortæller Ove Nielsen

- Annonce -