Tirsdag formiddag kl. 10 genåbnede genbrugspladsen på Mørkebjergvej igen for private og deres affald.

Trods forventninger fra flere sider om et decideret stormløb mod pladsen efter ugers nedlukning, så var der ganske stille på vejen ind til genbrugspladsen i Faaborg, da klokken blev 10.

De to vagter fra Securia Vagt der var hyret til at styre løjerne og dæmpe gemytterne, hvis der blev brug for det, spejdede langt efter de ventede køer med overfyldte trailere.

- Annonce -

Inde på pladsen skulle man anstrenge sig for at tælle sig op til noget, der lignede grænsen på 10 personer, der må være på pladsen samtidig.

På slaget 10 var der stadig kun få biler på pladsen.

En af dem der havde smidt traileren på jydekrogen og taget turen til genbrugspladsen var Christian Stiller, der normalt arbejder som rejsemontør for Sanovo, men i disse dage er hjemsendt.

– Jeg har gået og knoklet med et par projekter, og nu skulle affaldet bare væk, så jeg kunne komme videre, forklarede han, mens paller, trærester og andet overflødigt forlod traileren med hurtige hænder.

Også han var overrasket over, de få mennesker han mødte på pladsen.

– Jeg havde sgu da regnet med, at jeg skulle holde i kø helt op til Dencam for at aflevere skidtet, men jeg kørte lige ind, lød det forbavset, inden han atter trillede ud af den grønne indhegning.

Christian Stiller kunne overraskende nemt komme af med sit affald.

Udebliver trailer-karavanerne, så får de to vagter foran pladsen god tid til at nyde både thermokaffe og forårssol. De er hyret ind i hele pladsens åbningstid foreløbigt frem til den 8. april.