19-årige Katrine Schwartz fra Faaborg er netop vendt hjem fra en brat afbrudt drømmerejse. Hjem er bare ikke Faaborg lige nu. De næste 14 dage er hun nemlig placeret i karantæne i et sommerhus på Sjællands Odde.

Den 2. januar, da Corona kun var et spirende problem i Kina, startede Katrine og 34 andre unge danskere en fire måneder lang rejse med organisationen Dansk Studiecenter. En rejse der havde været i Faaborg-pigens tanker, siden hun sidste sommer sprang ud som student fra Faaborg Gymnasium.

På den første del af rejsen, hvor Cambodia, Vietnam, New Zealand, og Australien blev besøgt, mærkede de rejsende intet til de voksende problemer med coronavirus, og overvejede ikke et sekund, at den lurende fare kunne få betydning for deres rejseaktiviteter.

- Annonce -

– Først da vi ankom til Hawaii fra Australien den 8. marts, fandt vi for alvor ud af, hvor slemt det stod til. Det skete, da Udenrigsministeriet efterfølgende skærpede rejsevejledningen og bad alle danskere om at rejse hjem straks, fortæller Katrine.

– Det var meget uvirkeligt. Vi havde halvanden måned tilbage af vores rundrejse, havde været sammen døgnet rundt siden 2. januar, og var på ingen måde indstillet på, at det skulle slutte her, forklarer hun.

Beslutningen om at afbryde rejsen og tage hjem til Danmark behøvede de heller ikke at tage selv, det gjorde Dansk Studiecenter for dem, da de søndag bad alle deres hold af rejsende i udlandet returnere til Danmark så hurtig som muligt.

For Katrines rejsegruppe betød det et fly fra Los Angeles over Heathrow til Kastrup lørdag, men inden da nåede de at opleve storbyen Los Angeles være totalt lukket ned.

– Alt var lukket. Da vi gik ud i gaderne, var de eneste vi mødte de hjemløse. Ret hurtigt herefter kom der et decideret udgangsforbud, og vi måtte udelukkende opholde os på vores hostel. Her besluttede vi os også for at sige ordentligt farvel til hinanden, da vi havde hørt, vi ikke fik mulighed for at kramme ordenligt farvel, når vi landede i Danmark, fortæller Katrine.

Det var da også en surrealistisk oplevelse for de hjemvendte rejsende søndag at sætte benene på dansk grund.

– Her stod vi 35 mennesker, der ikke havde set vores venner og familie siden starten af januar, og ingen måtte møde op i lufthavnen for at tage i mod os. Det var en mærkelig tom følelse, husker hun.

Der bliver heller ikke i den kommende tid mulighed for gensyn med familie og venner. Hele rejsegruppen er således sendt i 14 dages karantæne, inden de kan vende HELT hjem.

For Katrines vedkommende betyder det et ophold sammen med seks rejsekammerater i et sommerhus på Sjællands Odde, hvor tiden skal fordrives frem til den 5. april.

Katrine og de seks rejsevenner der må isolere sig i et sommerhus, inden de genforenes med deres familier.