- Annonce -

Sundhedsstyrelsen har udsendt nye retningslinjer, som betyder, at tandlægerne fra i dag og tre måneder frem kun behandler kritiske patienter. Det betyder, at almindelige eftersyn aflyses.  

De nye regler betyder, at tandlægen skal stoppe alle ikke-kritiske behandlinger som fx rutinemæssige eftersyn og tandrensninger. Tandlægerne skal gennemføre kritiske funktioner som behandling af traumer i tænder og mund, smerter, infektioner, rodbetændelse samt svære tilfælde af caries og af parodontitis. Det gælder også skader på implantater, broer og fyldninger og igangværende bøjlebehandling.

Patienter, der har et akut tandbehandlingsbehov, men er under mistanke om smitte med COVID-19, skal henvises til egen læge, hvis behandlingen ikke kan vente, hedder det.

Anders Beckett kan se frem til lange færre patienter de kommende måneder. Foto: Clinics.

Anders Beckett der er tandlæge og klinikejer hos Clinics i Faaborg, Haarby og Svendborg fortæller:

– Der er fra i dag lukket for alle ikke kritiske behandlinger.
Der vil være et behov for et beredskab, som vi opretholder til alle kritiske tilstande som eksempelvis traumer, tandpiner, infektioner og lignende.

– Vi kommer til at køre et længere interval mellem patienter, så der ikke er kontakt i venteværelset og vi kommer også til at være yderligere opmærksom på afskærmning i form af mundbind, øjenbeskyttelse og dragt. Det er jo alt i alt en meget uvirkelig situation, men det er det for os alle. Vi kan som alle andre faggrupper kun se frem mod, at vi kommer på den anden side. Nu gælder det først og fremmest om at gøre alt, hvad vi kan for at stoppe pandemien, passe på os selv og hinanden, siger Anders Beckett.

Claus Hervit, Per Møller og Søs Ryborg fra Tandlægehuset Harald i Faaborg.

Hos Tandlægehuset Harald forklarer tandlæge Søs Ryborg:
– Vi har fået at vide, at vi skal holde åbent for akutte og uopsættelige igangværende behandlinger. Vi planlægger derfor at være her på telefon hver dag fra kl. 8-11. Men bliver på klinikken, så længe det er nødvendigt hver dag. Vi kører med minimum bemanding for at mindske risikoen for smitte, fortæller Søs Ryborg.
– Vi overholder naturligvis de krav sundhedstyrelsen sætter, det vil sige ekstra værnemidler og luft mellem patienterne. De tre tandlæger skiftes til at være på klinikken hver 3. Dag. Vi vil de næste dage kontakte alle de patienter, der allerede har en tid hos os, som der vil være behov for at flytte med eller udskyde. Torsdag og fredag i denne uge vil der være en på telefon fra kl. 8.00 til 16.00 for at hjælpe og vejlede, slutter Søs Ryborg.

- Annonce -