Sundhedsstyrelsen opfordrer til, at man holder op med give hånd, kramme og kysse. Det kan begrænse coronasmitten, fortalte direktør Søren Brostrøm i dag på et pressemøde.

Men hvad siger faaborgenserne?

Stopper de med håndtryk, kys og kram?
Vi spurgte en håndfuld af dem fredag eftermiddag.

- Annonce -

Jørgen Rasmussen
– Jeg er klar til at følge myndighedernes anvisninger. Det er fornuftigt at følge de retningslinjer, der er givet. Dem vil jeg forsøge at overholde.

Tanja Ranzau Knudsen
– Jeg vil fortsætte med at give hånd til de kunder, hvor det er naturligt. Privat tænker jeg også, at jeg vil give venner og bekendte de kram, de plejer at få.

Morten og Ida Jensen
Ida: – Vi vil forsøge at følge retningslinjerne. Jeg arbejder på et plejehjem, så jeg er bevidst om situationen, og tænker over hvad jeg gør.
Morten: – Men jeg tænker da også samtidig, at jeg vil give en stor krammer til de venner, vi skal se til hygge i weekenden.

Ricky Søgaard
– Jeg vil helt klart følge anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen. Jeg sidder på kontor fra morgen til aften i øjeblikket, så det bliver ikke den store udfordring. Men jeg vil tænke mere over det efter de nye anbefalinger.

Torben Lind Christensen
– Jeg hader at gå at give kram, så det behøver jeg ikke stoppe med, for det gør jeg ikke i forvejen. Jeg vil fortsætte med at give håndtryk, men holde fokus på håndhygiejnen. Vi sidder fire mennesker på et kontor, og har netop sat håndsprit op, så ingen bringer en mulig smitte videre.