Den 23. og 24. april skal et nyt nationalt outdoor-topmøde med fokus på børnene afvikles i Faaborg.

Det er landets helt store aktører, der sammen med Faaborg-Midtfyn, skal komme med bud på, hvordan vi her i Danmark bliver bedre til at få børnene ud i naturen.

Topmødet i Faaborg bliver således afviklet i samarbejde med blandt andet: DGI, Friluftsrådet, KFUM-Spejderne i Danmark, Center for Børn og Natur, Lokale og Anlægsfoden, Syddansk Universitet og Destination Fyn. 

- Annonce -

På det første Outdoor Summit i april 2020 zoomes der ind på børn og unges sundhed – og på hvordan man sikrer dem en nemmere adgang og større lyst til at bruge naturen.


– Danske børn kommer nemlig mindre og mindre ud i naturen, og det til trods for at forskning og praksiserfaringer viser, at naturen og det aktive udeliv har betydning for børn og unges sundhed, trivsel og læring. Det siger Søren Andkjær, partner i Outdoor Summit og lektor og ansvarlig for friluftsliv ved Syddansk Universitet.

Borgmester Hans Stavnsager ser også frem til at Faaborg skal være vært for det første outdoor-topmøde.
– Aktivt udeliv rimer på livsglæde og trivsel, men naturen kommer ikke til at fylde mere i hverdagen hos flere danskere, hvis vi ikke gør en indsats for det og gør naturen mere tilgængelig og indbydende. Og den udvikling skaber vi kun, hvis vi bryder med silotænkningen og øger samarbejdet på tværs af foreningsliv, virksomheder og det offentlige Danmark.

– Netop dét er formålet med Outdoor Summit. Vi kommer til at samle de vigtigste mennesker på området over to dage, og sammen skal de komme med forslag til konkrete initiativer, som kan gøre en forskel for danskerne, og som kan være med til at udstikke en fælles og ambitiøs kurs for det aktive udeliv i Danmark, siger Hans Stavnsager.