Siden 2013 har Maria Larsen stået bag disken i butikken Best Companys i Faaborg gågade Østergade.

Inden længe er det slut.
Ophørsudsalget venter forude, og det samme gør et job som social- og sundhedshjælper. Allerede den 1. februar starter Maria i en ny stilling på et lokalt plejehjem, i et fag hun blev uddannet i tilbage i 2002.

Der er dog en mulighed for, at butikken fortsætter uden Maria, hvis en køber melder sig på banen inden for kort tid.

– Hvis nogen går med drømmen om at starte deres egen butik, så kan man komme billigt i gang. Jeg er klar til at sælge inventar, facebookside m.m. for under 50.000 kr., og jeg skal også nok hjælpe en mulig ny butiksdrivende med råd, vejledning og de rette kontakter, fortæller Maria Larsen.

- Annonce -

Samtid understreger hun, at butikken ikke står foran et ophørsudsalg, fordi der mangler kunder eller omsætning.

– Det har ikke noget med det at gøre. Jeg har gået med overvejelser om at prøve noget andet gennem længere tid, og nu skal det være. Jeg har brug for andre udfordringer og mere tid til familie og venner, derfor siger jeg stop nu, forklarer hun.

Det har ikke været nogen nem beslutning at træffe valget om at forlade butikken og starte et nyt liv for Maria.

– Nej, jeg har da grædt en del og været ked af det de seneste dage. Jeg kommer jo til at savne mine kunder, kollegaer og hele stemningen i bymidten. Måske vender jeg også tilbage til detailhandlen på et tidspunkt, jeg har allerede flere idéer til nye koncepter, som jeg gerne vil prøve af, men det bliver tidligst om nogle år, understreger hun.

Ophørsudsalget starter den 30. januar, og der er ikke sat dato på den sidste åbningsdag endnu.