- Annonce -

Når en festival-tradition som Avernax skal skydes igang, kræver det hårdt slid. De seneste tre år har en gruppe frivillige knoklet for at få etableret en attraktiv og rentabel festival på Avernakø. Og det er nu lykkes, forklarer arrangørerne.

AF PERNILLE PEDERSEN

I år kunne arrangørerne melde alt udsolgt på bare 1 minut. De 600 billetter blev ganske simpelt revet væk. På bare tre år har arrangørerne skabt en festival, der tiltrækker folk fra nær og fjern, og i alle aldersgrupper. 

Gruppen bag Avernax-festivalen består af det, de selv kalder helårsfrivillige. Der er en arrangørgruppe bestående af en bestyrelse og en styregruppe på omkring 10 personer. Under styregruppen er der undergrupper, hvor fx markedsføring og booking varetages. Her er der omkring 20 frivillige tilknyttet.

Laura Kjeldbjerg er med i styregruppen og forklarer:

– Organisatorisk fungerer det bedre år for år. Der kommer hele tiden flere frivillige til, vi er flere til at løfte opgaverne.  Nu er vi er grundkerne af rutinerede frivillige og der er kommet flere nye med. Det giver en god dynamik med erfarne frivillige og det at få noget frisk blod ind, siger Laura Kjeldbjerg.

Et bredt publikum

Musikken, der spilles på festivalen, er primært P6 Beat-inspireret musik. De fleste bands er relativt ukendte, og arrangørerne håber, at tiltrække et publikum, der er interesseret i upcoming bands og de lidt mere indie-bands, der findes så mange af.

På festivalpladsen kan der således hører en del stemmer med sjællandsk accent, men hvis man taler med folk, står det hurtigt klart, at de fleste har en eller anden tilknytning til Avernakø. En er barnefødt på øen. En anden er kommet hver sommer barndommen igennem, og flere har stærke bånd til øen eller det sydfynske.

En af festivalens debutanter er Asbjørn Poulsen, der med sin baggrund som læge har valgt at tage en tjans som frivillig i samaritterteltet. Han er kommet til Avernax fra København, og havde hørt om festivalen gennem nogle venner.

– Stemningen her på pladsen er lige præcis, som jeg havde forventet det, sådan laid back og chilleren, forklarer Asbjørn Poulsen.

Laura Kjeldbjerg forklarer, at de i arrangørgruppen har drøftet, hvordan de får den bedste sammensætning af festivalgæster.

– Vi vil gerne have dem med, der vil Avernax, og som går all in på konceptet. Det er selvfølgelig  ærgerligt, at der er mange, der ikke når at få billetter. Derfor har vi talt om, hvordan billetterne skal uddeles, men vi har endnu ikke fundet en perfekt model. Måske vil vi ændre antallet af billetter man kan købe på én gang, så det bliver sværere at hamstre, siger Laura Kjeldbjerg.

Fortsat udvikling

I år havde arrangørerne haft meget fokus på formiddagsprogrammet. Her var der aktiviteter som foredrag, radiobiograf, bage-workshops, folkedans og masser af tilbud til børnefamilierne i børneteltet.

– Det var vi spændt på, hvordan blev modtaget, men der har været fuld aktivitet og helt fyldt op på de workshops, der har været, forklarer Laura Kjeldberg.

Det viste sig i år, at diverse snackmåltider var et hit. Både byg-selv-pizza, popcorn-boden, østersbaren og toast-menuen afsatte godt, og vil fremover være at finde i en eller ander form på festivalen.

 

– I år havde vi udvidet med et ekstra måltid i billetprisen, da vi startede allerede torsdag. Det må vi se, hvordan det påvirker økonomien. Og så måtte vi bestille et ekstra læs fustager, da der blev drukket mere øl end forventet, omkring 9.000 liter i alt.

Der var også afsat flere midler til musikprogrammet i år, og kunstnerne blev godt modtaget af publikum. Alberte fik åbnet for tårekanalerne, og Lydmor fik sat gang i dansebenene.

– Generelt var det bare gode koncerter hele vejen igennem, og jeg er faktisk stolt af det hele. Det kunne ikke være gået bedre, vil jeg sige. Måske lige med undtagelse af, at skonnerten blev nødt til at aflyse sejlads pga. vejret. Heldigvis var Ø-færgen meget hjælpsomme og løsningsorienteret. Silden tog også et par ekstra ture, og der var ingen panik eller sure miner, afslutter Laura Kjeldbjerg.

- Annonce -