Musikforeningen VAFF har søgt kommunen om lov mange gange.

Nu har de fået tilladelse til at afholde en koncert i Frølageret på havnen den 5. juli.

– Lige siden at det stod klart, at slagteriet skulle lukke, har vi forsøgt at få lov til at bruge Frølageret, nu bliver det endelig til noget, fortæller VAFF-formand Jan Valbak.

- Annonce -

Det er VAFF og Træskibsforeningen Håbet der står bag arrangementet, som starter ude foran Frølageret på den midlertidigt lukkede havnepromenade Vestkaj allerede kl. 16, hvor der bliver musik, grill, øl, vin, kaffe med mere. Fra kl. 18 venter der gæsterne en musikalsk  overraskelse i det fri, mere vil Valkbak endnu ikke afsløre.

Når klokken bliver 21, så rykker festen ind i Frølageret, hvor orkesteret Pouls Garage spiller op til dans. – Faaborg kan godt begynde at glæde sig, lover Jan Valbak.

Selv er den garvede musikarrangører fyr og flamme over udsigten til at få prøvet de rammerne på Slagterigrunden af som spillested.

– Det er jo en fantastisk beliggenhed og en gammel industribygning fyldt med ånd, nerve og historie. Samtidig kan vi være med til at lave en lille festlighed ud af lukningen af Vestkaj. Det er vores bidrag til at sætte gang i den nye havnepromenade. Jeg tror, det kommer til at fungere rigtig godt, fortæller han.

Jan Valbak håber, at kommunen vil sørge for noget miljø på strækningen i form af blomsterkummer, udsmykning og ligende.

Hele arrangementet bliver gratis at deltage i for gæsterne, da pengepungen kun skal op, når ganen skal læskes, eller der skal lidt godt i maven.