Fredags-fejring af busterminal

- Annonce -

Der blev kørt brunsviger i gabet og busser i bås fredag eftermiddag.

Her havde Faaborg-Midtfyn lade en saks forgylde og inviteret til indvielse af Faaborgs nye busterminal.

Busserne startede godt nok allerede torsdag med at teste buslommer og passagernes tålmodighed, men bortset fra lidt “tung trængsel” i myldretiden, så er tomlen alt i alt vendt op til byens nye terminal fra kommunens side.

Den førnævnte saks med den gyldne belægning havnede, efter en mindre forsinkelse grundet knas med lyden, i hånden på borgmester Hans Stavnsager, der fik lov at dele det røde crepebånd, der omkransede det ene stoppested.

Klippet blev fulgt af en tale, der blandt andet roste kritikerne af de arkitekttegnede stoppesteder for at engagere sig i byens udvikling.

Efter de cirka 200 fremmødte havde klappet af klippet og talen, servede Venstres politiker Søren Kristensen dagens dramatiske indslag. Hurtigt som en ninja tog han pludselig et mindre chassetrin, og lod den store landsmands-lab redde en mindre skolepige fra sammenstødet med en cyklist i høj fredagsfart. Den lille heltegerning blev efterfølgende storrost af partifæller og medlemmer af administrationen, der med smørrede smil om læberne sendte skulderklap og imponerende blikke i retning af hurtig-hånden.
Desværre også så hurtigt at ingen fotografer nåede at forevige redningsaktionen.

Der blev dog kort efter serveret flere hurtige fodtrin for de fremmødte.
Hiphopdanserne Cool Popz fra Faaborg Gymnastikforening med Emma Helmark i front, viste hvorfor de imponerer, når de rejser landet rundt med deres dans.

Mens busserne ufortrødent rullede ind og ud af de nye båse, gled både pandekager, kaffe, juice og kage med stor tilfredsstillelse ned hos de fremmødte.

Nu er den meget omtalte busterminal indviet og i brug.

Se Jørn Ungstrups billeder fra arrangementet her:

- Annonce -