Mandagens morgentur med hustruen blev lidt anderledes end vanligt for Reimer Rasmussen.

Han bor på Odensevej 1, og plejer at starte dagen med at gå rundt om Sundet, og sådan var det også i dag. På turen kunne han næste ikke tro sine egne øjne, da han spottede de seneste døgns mest omtalte faaborgenser, Jørgen Hinke.

– Han kom gående hen af Lagonis Minde, og jeg gik straks hen til ham, og spurgte om han ikke var klar over, at han var efterlyst, og forklarede at både helikoptere og politi, havde ledt efter ham, forklarer Reimer Rasmussen til mandagens kaffemøde med de øvrige fritidsfiskere på Faaborg Havn.

- Annonce -
Reimer Rasmussen med de røde seler, havde en god historie med til kaffen mandag morgen.

Jørgen Hinke vidste ikke han var efterlyst, men havde dog bemærket postyret.

– Ja, han fortalte, at han havde set noget blåt lys, men han vidste ikke, hvor meget han havde været savnet.

Reimer Rasmussen mener, at Hinke må have sovet i en opgang i Lagonis Minde, det var i hvert fald, her en havde fundet hans høreapperat.

– En kom løbende ud med Jørgens høreapparat og fortalte, at det var fundet lige inde i opgangen, forklarer Reimer Rasmussen.

Det var koldt mandag morgen, så Reimer og fruen inviterede Jørgen Hinke med hjem til en kop kaffe og et stykke brød.

– Han ville da gerne med, han var nok også sulten. Han virkede absolut frisk nok, og kunne huske vores børn fra et tidligere besøg i hjemmet for 20 år siden. Da han havde fået kaffe i koppen og brød på tallerknen, så ringede jeg til politiet og bad dem sende en sygeplejerske. Der gik kun få minutter, inden hun kom, men Jørgen ville lige drikke kaffen færdig, inden han kørte, smiler Reimer Rasmussen, der ligesom mange andre har fulgt eftersøgningen af Jørgen Hinke.

Reimer Rasmussen ønsker ikke at gøre noget stort nummer ud af episoden, og vil ikke stille op til et foto.

– Nej, du kan tage et billede af hele banden, slutter Reimer Rasmussen.

Det bliver nok svært at toppe Reimers historie til de kommende kaffemøder.