Da lærere og elever mødte ind på Øhavsskolens afdeling på Sundvænget efter weekenden, kunne de konstatere, at nogle havde tømt indholdet af en spraydåse med lyseblå maling ud over store dele af skolens facade.

Enkelte steder var der skrevet budskaber som “DK ghetto Fuck this”, “only god can judge”, “fucking tag jer sammen” og “ses i skolen i morgen”. Andre steder var murværk, vinduer og døre smurt ind i streger og kruseduller.

Store dele af facaden er blevet overmalet med lyseblå maling.

Afdelingsleder på skolen Carsten Rasmussen er naturligvis ærgerlig over hærværket.

– Ja, det var da et trist syn at møde ind til. Heldigvis har vi god videoovervågning af vores område, og politiet er på sagen, så jeg håber, at vi hurtigt kommer til bunds i sagen, siger han.Han har ikke selv set overvågningsbillederne, og har heller ikke nogle konkrete mistænkte i sagen.

Afdelingsleder på skolen Carsten Rasmussen er naturligvis ærgerlig over hærværket.

– Læser man budskaberne, kunne man jo fristes til at tro, at det er en eller flere fra skolen, der står bag, men gerningsmændene kunne jo også have skrevet, som de har gjort, for at vi netop skulle tænke sådan. Jeg har ingen i kikkerten og lader politiet om opklaringsarbejdet, men må indrømme, at jeg virkelig håber, at det IKKE er nogle her fra skolen, der står bag, fortæller han.

Malingen skal fjernes hurtigst muligt, og skolen har også en køreplan klar for det, så rengøringen kan begynde, lige så snart politiets arbejde er slut.

Skulle der være forældre der har fået børn hjem med lyseblå maling på hænder og tøj, nogle unge der har hørt noget, eller forbipasserende der har set noget mistænkeligt i weekenden, kan politiet som altid kontaktes på tlf. 114.