- Annonce -

De kan huske udsprings-pontonen ved Klinten fra deres barndom.

Nu har de sat sig for, at den skal tibage.

De tre unge faaborgensere Mikkel Dalskov Larsen, Valdemar Grønning og Mikkel Højgaard Andersen har på vegne af Ungdomsrådet i Faaborg sendt en ansøgning til Faaborg-Midtfyns eksterne udviklingspulje om midler til en ny ponton.

Håbet er små 250.000 kr. til formålet.

– Vi har undersøgt sagen grundigt og indhentet flere tilbud på nye pontoner.

Priserne ligger i mellem 220-250.000 kr., men så er den også vedligeholdelsesfri i 50 år, fortæller de tre engagerede unge mennesker.

De har læst sig frem til at den sidste flydebro blev fjernet i 2012 med et løfte om, at den ville komme tilbage, men det skete bare aldrig af forskellige politiske årsager, forklarer de.

 

– Vi kan selv huske hvordan pontonen gjorde stranden ved Klinten til noget helt særligt for os som små knægte, og hvordan det føltes fedt, at kunne svømme ud, kravle op og springe ud.

Nu har vi talt med mange, også meget ældre end os, som gerne ser, at stranden igen får en flydebro. Vi tror det vil være til gavn for både de lokale og turisterne, argumenterer Valdemar Grønning.

Går alt som drengene ønsker, så skal man allerede denne sommer kunne tage den nye ponton i brug.

– Der er seks ugers leveringstid på en af dem vi har kigget på, så hvis politikerne handler hurtigt, så kan vi holde en kæmpe indvielsesfest for flydebroen allerede til sommer, lyder det håbefuldt fra trioen.

- Annonce -