- Annonce -

EU-projektet ‘Styrket erhverv i gadeplan’ startede i 2018, hvor interessen fra detailbutikkerne var overvældende. Mere end 100 forretninger og butikker meldte sig til projektet.

Projektet handler om at styrke handlen og forretningerne på gadeplan, og projektet tilbyder ny, relevant viden om det, virksomhederne efterspørger, fx digitalisering og on-line handel.

Rygtet har bredt sig i de lokale netværk, og parterne bag projektet  har derfor søgt en tillægsbevilling, så yderligere 80 virksomheder kan få en plads. Bevillingen er i hus, og til april gennemfører der dermed endnu et hold.

– Projektet er med til at vende den negative udvikling for handelsbyerne. Vi bakker stærkt op om  den kommercielle og efterspørgselsorienterede tilgang, som projektet har. Vi har set meget positive tegn på vækst i de deltagende virksomheder, og vi ser for os, at det understøtter levende byer til gavn for bosætning, erhvervsudvikling og turisme, siger Niels Milling, der er underdirektør i Dansk Erhverv og medlem af projektets styregruppe.

Hvad er projekt styrket erhverv i gadeplan?

De fire kommuner Ærø, Langeland, Faaborg-Midtfyn og Svendborg har sammen søgt og fået midler fra Syddansk Vækstforum og EU’s socialfond til projektet ‘styrket erhverv i gadeplan’.

Overskriften er digitalisering og e-handle, så væksten skal bl.a. opnås ved en mere strategisk brug af de online muligheder, men på længere bane handler vækst hos erhvervet  i gadeplan også om at skabe levende og attraktive handelsbyer. Og om mere synlighed.

Det koster kun timer at deltage i projektet. Det betyder, at man som deltager skal forvente at arbejde seriøst og aktivt med sin virksomheds udvikling og vækst.

Interesserede virksomheder kan skrive til SMV-konsulent Kirsten Wendorf på kirsten.wendorff@svendborg.dk

- Annonce -