- Annonce -

Sådan lyder konklusionen i en ny rapport, der viser, hvad en fast forbindelse mellem Als og Fyn vil betyde økonomisk for kommunerne i Syddanmark.
9 ud af 10 fynske kommuner står til at få milliard- eller trecifret milliongevinst, skriver Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse. 

Hvis færgen mellem Bøjden og Fynshav bliver erstattet af en fast forbindelse, vil det have en særdeles positiv effekt for den fynske økonomi. Det estimerer en ny rapport, der er udarbejdet af Rambøll og COWI og gennemgået af DTU.

Den nye analyse adskiller sig fra tidligere økonomiske analyser om AlsFynbroen på to måder: Den medregner både de samfundsøkonomiske effekter og de bredere økonomiske effekter for erhvervslivet (også kaldet dynamiske effekter). Og så estimerer den effekterne på kommuneniveau.

9 ud 10 kommuner får store effekter
Det sidste betyder, at der nu er tal på, hvilke effekter AlsFynBroen vil have helt lokalt. Og det er særligt Fyn, der vil opleve de store gevinster. 9 ud af 10fynske kommuner bliver estimeret til at få trecifrede milliongevinster eller mere.

I alt vil AlsFynBroen give Region Syddanmark positive økonomiske effekter for 19 milliarder kroner over en 50-årig periode. Heraf tegner de 10 fynske kommuner sig for godt 10,4 milliarder kroner.

Topscoreren på Fyn er ikke overraskende Faaborg-Midtfyn Kommune, som rapporten samlet set estimerer vil få økonomiske effekter for 2,9 milliarder kroner – heraf en halv milliard kroner i dynamiske effekter.

Også Odense og Svendborg estimeres til milliardgevinst, mens de øvrige fynske kommuner (bortset fra Ærø) alle estimeres til en trecifret milliongevinst.

Borgmester: Viser AlsFynBroen er et regionalt projekt
Hans Stavnsager, borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune og en del af AlsFynBroens styregruppe, siger:

– Denne rapport viser tydeligt, at en AlsFynBro økonomisk set vil være en gevinst for hele Fyn. Og at en fast forbindelse derfor ikke bare er et lokalt projekt i Faaborg-Midtfyn, men et projekt, som vil kunne gavne hele Fyn og Syddanmark. Derfor håber vi i AlsFynBroens styregruppe, at staten i en nær fremtid vil begynde på forundersøgelser af projektet. Det er det næste logiske skridt for at få mere viden om perspektiverne i en fast forbindelse, slutter borgmesteren.

- Annonce -