- Annonce -

Der findes muligvis museer i Sibirien der har det koldere.

Men Øhavsmuseets nytårskur i de kommende omgivelser i Frølageret torsdag eftermiddag var en bidende kold affære.

Museumsdirektør Peter Thor Andersen jokede da også med, at når politikerne mærkede kulden på egen krop, så var det måske lettere at få gang i den renovering, det kræver før museumsfolkene kan flytte ind i de midlertidige lokaler på den tidligere slagterigrund.

Borgmester Hans Stavnsager lovede til gengæld, at der nok skulle blive varmere i lokalerne…i løbet af sommeren.

Trods kulden så havde ca. 200 gæster taget imod invitation om at deltage i nytårskuren et stenkast fra havnebassinet.

Her kunne de blandt andet høre Peter Thor Andersen fortælle om de ambitiøse planer for museets fremtid. Øhavsmuseet skal være i international klasse med 100.000 årligt besøgende, budgettet er på svimlende 100 millioner, og Peter Thor kunne berette, at der lige nu er cirka 40 millioner på “bogen”, inden det store arbejde med søge fonde for alvor begynder.

Det er planen, at den første udstilling åbner i løbet af 2019 i de midlertidige lokaler i Frølageret, som både museumsfolk, og de politikere vi talte med, i øvrigt håber bliver permanent udgangspunkt for Øhavsmuseets store satsning.

Se Jørn Ungstrups billeder fra nytårskuren her:

- Annonce -