Det startede fredeligt og lettere udramatisk onsdag morgen.

Her kunne Havnemester Lasse Olsen i et interview med Det Rigtige Faaborg tilfreds notere sig, at DMIs vandstandsprognose artede sig fornuftigt.

I løbet af natten havde forudsigelserne om vandets højde i Faaborg onsdag eftermiddag ændret sig ganske fornuftigt, og prognosen hed ved syv-tiden 1.34 meter over dagligt vande.

- Annonce -

– Det er heldigvis bedre end frygtet. Vi skal over 1.50, før det for alvor giver problemer, fortalte Lasse Olsen.

Line Klivager fra Faaborg Røgericafé var også glad for udsigterne til mindre vand end ventet. – Vi har ikke sovet meget i nat, men nu har vi fået vores egen watertube omkring caféen, så vi burde ikke få problemer, lød Klivagers vurdering.

Men prognoser er en ting – virkeligheden en anden.

Pludselig steg DMI’s vandstandsprognose.
Nærmest med 10 minutters intervaller voksede den ventede vandstand i Faaborg.

Klokken 10:30 lød det sådan her på Faaborg-Midtfyn Kommunes hjemmeside:
“Så er situationen ændret betydeligt. Vi har fået en melding om, at der skal lægges 15 cm til DMI prognoser. Det betyder, at der kan forventes 1,63 meter over daglig vande, som er på niveau med situationen ved sidste højvande”.

Nu skulle det gå stærkt.
Pludselig ankom hjemmeværnsfolk med sandsække op på Færgevej, hvor vandet med hastige skridt nærmede sig Faaborg Roklub.

Imens så naboerne måbende til. Flere undrede sig over at kommunens ansatte først mødte om med sandsække sidst på formiddagen, et par timer før stormfloden skulle kulminere.

Johannes Snedker på Færgevej 10 havde intet hørt om muligheden for at afhente sandsække, og undrede sig over, at han ikke var blevet kontaktet af kommune eller beredskab omkring situationen. – Heldigvis har jeg gemt nogle sandsække fra sidst, konstaterede han.

Så skete det.
Nærmest med et trylleslag dukkede talstærkt mandskab og materiel fra Beredskabsstyrelsen op i gaden. Nu skulle der rulles watertubes ud, og det skulle gå stærkt.

Naboerne så om muligt endnu mere måbende ud.
Enkelte rystede også på hovedet.
– Man har vidst at højvandet kom i flere dage, og så kommer de NU, knurrede en ældre herre.

Borgmester Hans Stavnsager dukkede også op i gaden for at følge “slagets gang”.
Han havde i øvrigt modtaget en beklagelse fra beredskabschefen omkring den noget besynderlige orientering om og udlevering af sandsække nytårsdag fra kl. 9-12.
Sandsække som der i øvrigt ikke var sand til i første omgang.

– Han har beklaget og lover, at det bliver bedre næste gang, fortalte borgmesteren.

Se billederne herunder og videoklippene fra dagens stormflod.