- Annonce -

Når det fynske idrætsliv fejrer sig selv til årets Fynske Bank Sportslørdag den 19. januar, har Faaborg en værdi kandidat med i opløbet til at blive ’Årets frivillige idrætsleder for 2018’.

Faaborg-Midtfyn Kommune har nemlig nomineret Jørn Lorenzen til Årets Frivillige Idrætsleder på baggrund af hans frivillige arbejde som formand for Faaborg Badmintonklub og som formand for FSI (Faaborg Samlede Idrætsforeninger).

Med prisen sættes der fokus på den enorme frivillige indsats, der ydes i de fynske idrætsforeninger. Vinderen af titlen modtager en SEJR-statuette, designet af kunstneren Jens Galschiøt, og et gavekort på 10.000 kroner.

Kommunens indstilling af Jørn Lorenzen sker på baggrund af hans mangeårige og vedholdende indsats som frivillig leder, og kommunen ser Jørn Lorenzen som en stærk kandidat til prisen. Indstillingen indeholdt mange rosende ord og kandidaten:

Jørn Lorenzen er en stor personlighed, som påvirker alle de mennesker han møder – han er rummelig, anerkendende, har et stort hjerte, engageret, omhyggelig, en igangsætter, god til at få ideer omsat til handling samt en stor drivkraft.”

Borgmester Hans Stavnsager mener, det er vigtigt, at frivilligheden værdsættes:

Med denne pris understreger vi vigtigheden af, hvad det betyder, at der findes ildsjæle, der frivilligt påtager sig rollen som idrætsleder, og samtidig er store rollemodeller for vores børn.

Formanden for Samvirkende Idrætsklubber i Odense, Henrik Schmidt, pointerer også vigtigheden af selve prisen:

– Prisen er vigtig, fordi den indsats mange frivillige i idræt laver for at få foreningerne til at køre, er helt uvurderlig. Derfor er det vigtigt, at vi får vore medlemsforeninger i SIKO til at indstille kandidater til prisen, således at vi kan få hædret ildsjælene rundt omkring i foreningerne, understreger han.

Juryen for ”Årets Frivillige Idrætsleder” består af repræsentanter fra de ni fynske kommuner, der deltager i Fynske Bank Sportslørdag samt repræsentanter fra Samvirkende Idrætsklubber i Odense.

- Annonce -