- Annonce -

Lørdag d. 8. december klokken 12 kan børn i alderen 4 – 11 år møde op i Den Gamle Gaard og hjælpe Juliane Julemor med at finde hendes storesøster Pernillika.

Eftersøgningen vil foregå om en byvandring med spor, der skal følges og gåder, der skal løses.

Og forhåbentlig finder børnene både Pernillika og alle julemandens gaver.

Turen forventes at vare halvanden time, og både forældre og bedsteforældre er velkommen til at lede med.

Juliane Julemor forklarer her mere indgående:

– Jeg kan virkelig mærke, jeg ikke er 600 år ung længere! Min storesøster Pernillika, der selv i en alder af 787 år stadig drømmer om at få lov til at dele gaver ud juleaften, er kommet til at “låne” alle julemandens pakker.

Juliane hasr en god idé til, hvor børnene skal lede:

– Pernillika har for vane at gemme sig på historiske steder, når hun godt ved, hun har dummet sig lidt, så vi skal i hvert fald lede i Klokketårnet og på Kunstmuseet og mange andre steder. Jeg håber virkelig, mange børn vil hjælpe mig nu, for jeg har så ømme fødder efterhånden.

Det er en håndfuld af byens forretningsdrivende, der er gået sammen om at lægge lidt penge i den fælles julesæk for at kunne arrangere dette lille juleeventyr for byens børn.

– Selvfølgelig vil vi være med, når det handler om at styrke fællesskabet og endda med noget, der er hyggeligt for børn her i julemåneden”, siger Thomas Aaen fra Jyske Bank.

Morten Kunøe Schmidt fra Sydbank supplerer:

– Jeg synes, det er vigtigt, at vi lokale banker støtter også de små, gode tiltag i vores by – så selvfølgelig er vi med.

Stine Mjaaland fra Vores Faaborg & Egn har også været hos både Sparekassen Sjælland Fyn, Kami Stål, Lokalforsikring og Outdoor Sydfyn med raslebøssen, og hun fortæller, at der er lutter varme hjerter derude:

– De siger simpelthen bare ja, når jeg fortæller, at de for en lille håndøre hver kan hjælpe med at lave en god oplevelse for børn – og jeg tror endda ikke, det har så meget med beløbenes størrelser som med ja-nissehuen generelt at gøre, alle er bare positive, længere er den ikke.

Yderligere information kan fås hos Stine Mjaaland: stine@faaborg.dk / 27 62 32 34

- Annonce -