- Annonce -

Vores Faaborg & Egn arrangerer i samarbejde med Shopping Faaborg og Turistforeningen for Midt- og Sydfyn årets mange juletiltag i byen.

Herunder julemandsløbet lørdag d. 15. december, som vil blive kommenteret live fra torvet af et scoop af et makkerpar: Henrik Poulsen fra Det Rigtige Faaborg og kommentatorlegenden Flemming Toft.

Vores Faaborg & Egn håber at kunne modtage et par hundrede deltagere klædt i
julemandskostumer, som skal kæmpe sig vej gennem den finurligt anlagte rute.

Stine Mjaaland har skaffet kontakten til de to kommentatorer:

– Jeg tog fat i Flemming og nævnte for ham, at jeg jo har en del grimme klemmer med ganske stort omdømmeskadeligt potentiale på ham fra vores fælles fortid på TV2, så han sagde naturligvis straks ja.

Henrik Poulsen havde en del klemmer på Stine, så ham måtte Stine også invitere:

–  Jeg har lovet dem begge at gå efter, at vi får et par hundrede deltagere, så de har et sandt menneskehav at kommentere på, og jeg håber virkelig, det lykkes. Ellers har de jo begge to en ny klemme på mig.

Den mundtlige kontrakt er videodokumenteret og kan ses på Facebook på “Jul i Faaborg”

Om den kommende udfordring i Faaborg siger Flemming Toft:

– I det stille går jeg jo rundt derhjemme i julemandskostumet året rundt – for mig er det en slags hjemmejakke. Mit problem er det lange, hvide skæg, da jeg kun får flygtige stubbe, selvom jeg undgår barberkosten i ugevis. Nu får jeg så muligheden for, på nærmeste hold, at råbe efter julemænd og -koner i smukke Faaborg, og jeg satser på, at jeg kan snakke mig fra, at nogen bemærker min egen mangel på skæg. Jeg glæder mig virkelig til dagen, for Fyn er fin, men Faaborg er alligevel finest.

Henrik Poulsen fra Det Rigtige Faaborg ser også frem til det helt nye samarbejde:

– Jeg glæder mig som et lille nissebarn til at bruge nogle timer i kommentatorboksen sammen med en levende legende som Flemming Toft. At vi så skal lægge stemmer og opmuntrende tilråb til årets ubetinget hyggeligste løb, gør det bare endnu bedre.

I år vil julemandsløbet endvidere blive produceret og sendt live på Facebook for dem, der ikke kan være tilstede på dagen, med en række kameraer placeret langs ruten samt på start- og målområde, og med både lyd og billede af de to kommentatorer i det lille studie, som vil blive sat op, så alle, der er i byen på dagen, kan følge dem, mens de arbejder.

Kommentatorboksen bliver placeret foran Røde Kors-butikken, som har sponsoreret lokaler, strøm og arbejdskraft til arrangementet. En hjælp, som Stine Mjaaland sætter pris på:

– Mange af byens handlende, men også dem, der ikke har butik i midtbyen, hjælper med alt fra internetforbindelser, pynt, løbsnumre, æbleskiver, arbejdstimer, lodtrækningspræmier og nye el-tavler, så vi kan lave det her – og steder som Røde Kors, der jo bare ønsker, at alle får en god jul, lægger virkelig noget i puljen ved at lade os omkalfatre deres fine julevinduer og lokaler til en mini TV-station på dagen.

Løbet vil igen i årblive tilrettelagt i samarbejde med blandt andre Outdoor Sydfyn, og tilmeldingen foregår hos Møblér med Bo Godt i Vestergade 1, eller ved at skrive til
info@faaborg.dk Senest 7. december.

Deltagelse koster 100 kr for voksne og er gratis for børn under 15 – og alle får et julemandskostume inkluderet i prisen.

- Annonce -