Science-nørder flytter ind på Faaborg Gymnasium

I dag startede den naturvidenskabelige camp, X-citers, hvor 50 elever fra niende årgang flyttede ind på en tre-dages-lejr på gymnasiet.

De naturvidenskabeligt interesserede elever kommer fra Brobyskolerne og Øhavsskolen, og i løbet af de tre dage, hvor de bor på gymnasiet, vil de blive undervist i et af følgende fire naturvidenskabelige emner:

”Sundhed” med fokus på blodkredsløbet

- Annonce -

”Syrer og baser”

”Bølger”

”Atomfysik”

– Undervisningen varetages af en grundskolelærer, undertegnede og ikke mindst af tre tidligere gymnasieelever, der har valgt at bruge tre dage på et fantastisk stykke frivilligt arbejde; nemlig at være både tutorer og instruktorer for en flok grundskoleelever, og dermed være med til at repræsentere gymnasiet både i faglig og social henseende. Der deltager også to nuværende elever som hjælpere, forklarer Pia Halkjær Gommesen, der er lektor i biologi og kemi, samt pædagogisk faglig koordinator ved Faaborg Gymnasium.

Hun forklarer ligeledes, at der arbejdes med faglig dybde, såvel teoretisk som eksperimentel, men at der i høj grad også arbejdes med formidling.

Målet med campen er, at alle grupper fredag er i stand til at holde 10-15 minutters oplæg om deres emne, hvori der indgår både teori og demonstrationsforsøg og/eller publikumsinddragende forsøg. Når elever kommer tilbage på deres egne skoler, vil de være i stand til at videregive deres nye viden til klassekammeraterne, hvorefter hele klassen kan undervise yngre elever.

Campen startede onsdag kl 8.30 og slutter fredag kl 14.