- Annonce -

Tirsdag formiddag havde DF’s Jack Odgaard inviteret embedsmænd, pressefolk og lokale til en gåtur rundt i Haastrup.

Formålet var at vise hvordan det lille landsbysamfund med fælles hjælp har skabt en tryg tilværelse for indbyggerne fra “vugge til grav”, som Odgaard udtrykte det.

Turen gik forbi Lutherlunden, købmanden, forsamlingshuset, skolen, børnehaven og de almennyttige boliger på Elmevænget. 

Peter Jensen er glad for og stolt over sammenholdet i Haastrup.

Her kunne Peter Jensen fra Haastrup fortælle, hvordan hans demente svigermor havde fået forlænget opholdet i eget hjem i adskillige år på grund af de trykke rammer i boligkvarteret.

– Boligerne ligger i en hestesko, så alle kan holde øje med hinanden. Er der en der har set min svigermor på vej ud af døren uden overtøj på en kold vinterdag, så ringer de til min kone. Det giver en enorm tryghed at vi ved at folk passer på hinanden, forklarede han.

Gåturen førte også følget forbi Lutherlunden ved Haastrup kirke, hvor sognepræst Rikke Møller Gotfredsen kunne fortælle om det smukke anlæg der er ved at tage form.

Sognepræst Rikke Møller Godtfredsen fortalte om Lutherlunden.

Lutherlunden består af 12 sansepunkter, hvor man kan fordybe sig i temaer som: Tro, kærlighed, liv og fælleskab. Arbejdet med landet er ligesom meget andet i Haastrup udført af frivillige, fortalte Rikke Møller Gotfredsen.

Jack Odgaard er selv født på en sofa i Haastrup og han mener at mange mindre samfund i Faaborg-Midtfyn Kommune kan lære af landsbyen.

– Det her er ikke en spareøvelse, men hvis andre kiggede på hvordan de gør i Haastrup, så kunne de ældre blive meget længere i eget hjem. Den synes jeg er vigtigt, understregede Odgaard.

Andre små samfund kan lade sig inspirere af Haastrup, forklarede Odgaard.

Han bor selv i Faaborg, men har købt sit barndomshjem i Haastrup og kunne godt overveje at flytte ind i det når han går på pension.

Se Jørn Ungstrups billeder fra spadserturen her:

 

- Annonce -