På Lungedagen den 21. november tilbyder Det Mobile Sundhedscenter et gratis lungetjek til alle forpustede borgere i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Det sker på Faaborg Apotek i Herregårdscentret, fra klokken 10-12.

Går du rundt og mister pusten, er tilbuddet måske noget for dig.

- Annonce -

Har du fx åndenød, hoste og pibende vejrtrækning i mere end to måneder, kan det være tegn på en kronisk lungesygdom. Jo hurtigere du opdager den eventuelle lungesygdom, jo mere kan du få ud af den luft, du har tilbage. 

I Danmark har op mod 600.000 danskere en kronisk lungesygdom, men alt for mange ved ikke, at de er syge. Udfordringen ved alle kroniske lungesygdomme – også de mere sjældne typer – er, at symptomerne kan virke harmløse, og man kan vænne sig til dem eller bortforklare dem med fx dårlig form eller alder.

Få et lungetjek på Lungedagen
En lungefunktionsmåling kan give en indikation på, om du er syg, og målingen kan hurtigt afsløre, om du har behov for et besøg hos lægen.

På Lungedagen den 21. november tilbyder Det Mobile Sundhedscenter sammen med Lungeforeningen, at du kan få foretaget et lungetjek. Derudover kan du få information om symptomer på kroniske lungesygdomme som fx KOL eller en snak om røgfrihed, vejrtrækning, træning og medicin.

Yderligere oplysninger kan fåes hos Anne-Mette Toft, på mobil 72 53 63 31.