- Annonce -

Svanninge Bakker er udvalgt som ét ud af 30 særlige danske naturområder, der har chancen for at komme med i Danmarks Naturkanon. Du kan nu dele din bedste oplevelse fra bakkerne og deltage i konkurrencen om en tur i luftballon for dig og 11 venner.

AF PERNILLE PEDERSEN

Har du fejre din fødselsdag i Svanninge Bakker, ledt efter påskeæg ved Trolden Finn, eller kælket ned ad de stejle skrænter? Så kan du nu dele dit bedste minde med resten af landet og samtidigt hjælpe med at placere Svanninge Bakker i fornemt selskab i en ny Naturkanon. 

Ud over at hjælpe kommunen med at placere Svanninge i natur-eliten, så kan dit minde give dig mulighed for at vinde en tur i luftballon for 12 personer. I alt er 30 udvalgte områder nomineret. Kun halvdelen af områderne kommer med i den endelige kanon, så Svanninge Bakker har brug for din hjælp.

For at deltage i konkurrencen, skal du dele din oplevelse på www.naturkanon.dk  

Blandt de særligt udvalgte

Faaborg-Midtfyns borgmester Hans Stavnsager er stolt over nomineringen af Svanninge Bakker:

– Der er kun to steder på Fyn, der er nomineret til den nye naturkanon, så vi kan være stolte af, at Svanninge Bakker er nået gennem det nåleøje. Det vidner om, at vi har noget af Danmarks allermest enestående natur lige her i vores baghave. Og jeg håber, at mange vil dele deres gode oplevelser fra Svanninge Bakker, så vi kan få vores naturperle med i naturkanonen, siger Hans Stavnsager i en pressemeddelelse fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

Strenge optagelseskrav

Når juryen skal udvælge de endelige 15 steder, der kommer med i Danmarks Naturkanon, vil de bl.a. lægge vægt på, at stederne har:

  • Smuk natur og noget særligt, der er værd at besøge.
  • En væsentlig biologisk, geologisk eller landskabelig værdi.
  • Offentlig adgang.
  • Mindst én specifik geografisk lokalitet, som nemt kan formidles og være en naturlig indgang for dem, der vil besøge stedet.
- Annonce -