- Annonce -

Der bliver liv på både Faaborg Fjord og i havnen når en del af den danske sejlsportselite fredag rykker ind.

Dansk Sejlunion har udvalgt Faaborg Sejlklub til arrangør af Danmarksmesterskabet for Holdsejlads i Optimistjolle. Det er den absolutte elite af Danske Sejlklubber som mødes i Faaborg, og stiller med deres bedste holdsejlere i Optimistjolle klassen

Holdsejlads er, i forhold til almindelig kapsejlads en meget taktisk sport, hvor 2 hold af fire både dyster mod hinanden, og hvor det ikke alene er de første over mållinjen som vinder, men hvor kombinationer af målgange mellem holdene kan betyde vinder kombinationer, selvom det modsatte hold har første båd i mål. – Sejladsen stiller derfor store krav til børnenes overblik og pointforståelse, da de konstant må have opmærksomhed på og forsøge at påvirke egne, og holdkammeraternes placeringer på banen og i mål.

– For Faaborg Sejlkub er dette event super spændende, udtaler Formand for Faaborg sejlklub Jakob Frost. – Dels er holdsejlads ekstremt taktisk med mange og hurtige beslutninger og dommere direkte på vandet, hvilket stiller krav til både deltagere og arrangører, men Faaborg er også repræsenteret i 3 Fynskredshold, hvor af det ene har Frederik Bløcher som holdkaptajn. Frederik var også holdkaptajn da det Danske hold i sommer vandt Nordisk mesterskab for holdsejlads, så vi håber bestemt vores lokale sejlere præger mesterskabet, fortæller formanden.

Sejladserne foregår tæt under land, så der er optimale betingelser for publikum som nemt kan følge sejladserne, der foregår ud for Faaborgs Havnebad midt I byen. – Alle sejladser kommenteres live fra vandet så de seneste nyheder konstant når publikum.

13 hold er klar til start med hver fire sejlere + evt. Udskiftere, og holdene repræsenterer sejlklubber fra det meste af landet.

Så der er alt mulig grund for alle Faaborgensere til at komme på havnebadet i weekenden og heppe på byens hold.

Nordiske mestre i holdsejlads. Lokale Frederik Bløcher ses yderst til højre

 

- Annonce -