- Annonce -

Fredag aften den 21. september venter intet mindre end en rockkoncert i Faaborg Kirke.

Det er orkesteret E-Street Jam, der rykker ind omkring døbefonden, og hylder rockikonet Bruce Springsteen.

Hvad laver et af landets bedste Bruce Springsteen Jam bands i kirken, hvor de oven i købet lokker med et “powershow af dimensioner og eksplosioner af dynamik” midt mellem kirkebænkene?

– Vi ønsker, at prøve noget nyt og anderledes i kirken end det man traditionelt forbinder kirken med. Mange aner slet ikke, hvilke muligheder kirken rummer. Man behøver ikke kun at komme i kirke, når der er dåb, konfirmation, bryllup eller begravelse. Man kan bruge kirken på så mange andre måder. Derfor er dette et nyt tiltag for at ramme en bredere del af vores menighed, og vise dem at dette kan kirken også rumme. Faaborg kirke er helt perfekt til en koncert at denne slags. Vi blander det gamle med det nye, det tradtionelle med det mere moderne – og mon ikke der kommer et udemærket produkt ud af det? Vi håber i hvert fald, at folk vil støtte op om denne del af kirken også, fortæller næstformand for Faaborg menighedsråd og formand for musikudvalget ved Faaborg Kirke, Thomas Patrick Ingemansen.

Han lover også at koncerten med E-Street Jam bare er startskuddet til flere oplevelser af samme kaliber.

– Der er ingen tvivl om, at der vil komme flere arrangementer af denne slags i fremtiden. Om det lige bliver rock næste gang, er ikke til at sige, men noget kommer der til at ske. Vi står i en tid, hvor den danske folkekirke er i forandring, dette gælder også Faaborg kirke, så derfor vil det være naturligt for os, at tænke i nye baner. Vi er derfor også meget interesseret i, hvis der er nogle i og omkring Faaborg, som går og har nogle gode ideer til  koncerter, nye tiltag eller generelt har nogle kommentarer til os, så er vi meget lydhøre. Folk er mere end velkommen til at kontakte mig, så vi kan få en god snak om, hvad vores kirke også kan bruges til, lover han.

Nogle har måske også opdaget at Faaborg Kirke sammen med kirkerne i Diernæs, på Lyø og Avernakø er kommet på Facebook som Øhavskirkerne og det er en del af samme nytænkning.

– Størstedelen af danmarks befolkning bruger i dag Facebook. Især de yngre bruger Facebook dagligt. Det er derfor vores tanke, at vi vil kunne ramme vores menighed på en anden måde, end vi for eksempel ville med et kirkeblad, da de “unge” (dem under 50 år) bruger mere Facebook, end de læser et kirkeblad. Facebook er også en hurtig vej at nå ud til sine følgere på. Dermed vil vores menighed altid været opdateret med, hvad der sker i kirken, hvornår der er gudstjeneste og ændringer til planlagte begivenheder og ligende. Kirken skal rumme både traditioner og fornyelse. Nu har vi plantet et frø i jorden, som vi håber vil bære frugt. Dette kan vi dog kun med opbakning fra vores menighed. Vi håber derfor, at så mange som muligt vil logge på Facebook, og synes godt om vores side, slutter Thomas Patrick Ingemansen.

Du finder kirkerne på facebook lige her: Øhavskirkerne

Vil du have det som kirken kalder en oplevelse af de usædvanlige og møde et unikt liveband, uhyggeligt tæt på den ægte vare på en rejse ind i rockens allerhelligste, så er der mulighed for at finde billetter her: Billetpris 150 kr. – køb billetter her.

- Annonce -