- Annonce -

Den 28. maj 1978 havde Aage Hansen første arbejdsdag hos Faaborg Bil-Center.

Værkstedet var godt nok ikke bygget færdigt, og der manglede både porte og vinduer i bygningen, men Aage fik besøg af en bilist med en Kadett B, hvor toppakningen drillede, og så kunne han jo lige så godt finde værktøjet frem. Så den første kunde trillede faktisk ud fra værkstedet en måneds tid før den officielle indvielse af Faaborg Bil-Center den 1. juli samme år.

I dag fejrede både 62-årige Aage Hansen og Faaborg Bil-Center 40 års jubilæum.
Aage Hansen har nemlig været ansat hos Faaborg Bil-Center i hele firmaets levetid, og arbejder nu under den tredje direktør i virksomheden, Anders Ørgaard Engelbreth.

Gratulanterne strømmede ind fredag eftermiddag.

De to jubilarer, Aage og Faaborg Bil-Center, blev fejret ved en reception blandt bilerne i salgsafdelingen, hvor familie, kunder og samarbejdspartnere kom forbi i hobetal for at lykønske.

Her kunne Aage Hansen fortælle at dagligdagen som mekaniker, eller tekniker som det hedder i dag, har ændret sig markant i løbet af de 40 år.

– Alt var meget mere simpelt, da vi startede op. Der var meget lidt el i bilerne, og reparationerne var slet ikke så komplekse som i dag. Her sætter vi jo mange gange en computer på bilerne, og så fortæller os hvad bilen “fejler”. Men selv om det er et godt værktøj, så skal vi jo være nogle der forholder os til, om det computeren nu siger, er rigtigt, smiler jubilaren.

En af de første biler der blev solgt fra Faaborg Bil-Center, en Kadett, er købt tilbage, og står nu i udstillingen.

At Aage er en loyal Opel-ansat, vidner familiens bilpark om.
– De kører Opel alle sammen. Både mine forældre, som jeg er heldig at have endnu, jeg selv og mine børn er Opel-ejere, så vi har da gjort vores for at støtte igennem årene, fortæller han.

Der er dog en model fra det tyske bilfirma, der står Aages hjerte lidt tættere end alle de andre.
– Ja, jeg har en Opel Calibra fra 1991 i garagen. Den er jeg vild med. Jeg har også haft en Manta, men Calibraen er nu noget HELT særligt, betoner han.

Direktør Anders Ørgaard Engelbreth takkede ved receptionen Aage Hansen for sit mangeårige virke på matriklen.

– Aage er en del af virksomhedens DNA, en af grundstenene og et solidt fundament på værkstedet. Kollegaerne nyder godt af hans store viden og erfaring, sådan håber vi naturligvis, at det vil være i mange år endnu.

Direktør Anders Engelbreth håber på mange år sammen med Aage Hansen endnu.

Der er dog heller ikke noget der tyder på, at Aage Hansen begynder at mærke pensionisttilværelsen lokke forude.

– Naaaah, pension er ikke noget, jeg tænker på. Jeg vil gerne blive ved nogle år endnu, hvor mange ved jeg ikke, men jeg har ikke lagt nogen plan om at stoppe, understreger han.

 

- Annonce -