Faaborg sejlklub er blevet tildelt EM i Jolleklassen Europa Jolle i 2019.
Det fortæller klubben overfor Det Rigtige

Det er Europajolle sejlerne i klasserne Masters og Youth der i 2019 skal afholde EM på Faaborg Fjord. Der forventes 200 deltagende både på fjorden i de 10 dage stævnet afholdes over, og Faaborg-Midtfyn Kommune og Sport event Fyn bakker Faaborg sejlklub op.

E-jollen er den største ikke OL jolleklasse i Europa og Danmark har stolte traditioner i klassen med rigtig mange topresultater. Gennem de sidste 6 år har Danske Anna Livbjerg været verdensmester hos kvinderne og der er et overtal af Danskere i top 3 til alle de store internationale stævner. Blandt andet, har Faaborg Sejlklubs eget medlem Bo Petersen, som vandt bronze ved det EM for OK-joller Faaborg Sejlklub afholdt sidste år, vundet EM i Europajolle som ung. Faaborg Sejlklub forventer 200 deltagende joller i løbet af de stævne 10 dage. Der vil være sejlere fra hele Europa, og det forventes at ca. 30% af sejlerne vil være Danske.

- Annonce -
Der forventes mere end 200 både til mesterskabet.

– For Faaborg Sejlkub er dette event et af de absolut største de senere år” udtaler Formand for Faaborg sejlklub Jakob Frost. “Vi er stolte af at være betroet stævnet af Europajolle klassen og det er netop ved lejligheder som denne at klubbens mange frivillige virkelig beviser at Faaborg sejlklub er en klubAlle afdelinger. Fra hus,bro og pladsudvalget, kapsejladsudvalget, og ungdomsafdelingen er i sving, og yder deres bedste til en flot afvikling af sejladser og event.

Både Faaborg Kommune og Sport Event Fyn er udelt begejstrede for Faaborg Sejlklubs evne til løbende, at tiltrække store events og stævner til Faaborg.
– Der er den slags arrangementer der er med til løfte hele byen, og at sætte fokus på området ikke bare i Danmark men faktisk også internationalt, og det bakker kommunen naturligvis Faaborg Sejlklub op i, siger Faaborgs Borgmester Hans Stavnsager.

Stævner som disse er med til at løfte hele byen, siger Borgmester Hans Stavnsager.

Sejladserne foregår tæt under land, så der er optimale betingelser for publikum som nemt kan følge sejladserne, der foregår ud for Faaborgs nye Havnebad midt I byen. – Alle sejladser kommenteres live fra vandet så de seneste nyheder konstant når publikum.

Faaborg Sejlklub er repræsenteret i stævnet med Marie Louise Harboe og Nicklas Boserup i Youth klassen, så der er alt mulig grund for alle faaborgensere til at komme på havnen under stævnet og heppe på byens sejlere, opleve sejladserne, og hygge i den planlagte sejlerlounge ved Havnebadet.