Faaborgensere fanget i dramatisk skovbrand i Grækenland

- Annonce -

I sit seneste facebook-opslag beskriver Therese Hultman Holm Nielsen fra Faaborg om sit værste mareridt, da hun med sine børn og flere andre faaborgensere blev fanget i flammer og eksplosioner på deres ferieophold i Grækenland.

Tidligere tirsdag kunne Therese Hultman Holm Nielsen ånde lettet op og sætte sig til tasterne for at beskrive hendes og hendes families værste mareridt.

Otte personer fra Faaborg var på ferieophold i Grækenland, da skovbranden begyndte. Først ville hotellets personale ikke tage situationen alvorligt, men kort efter var der vild flugt fra hotellet.

– Bygninger sprang i luften og alarmen gik i gang. Vi løb mod vandet, men kunne ikke komme ud. Alle skreg. Vi kom ud, men ilden var nu så tæt, at vi ikke kan gå, der ryger ildkugler rundt, biler der springer i luften, skriver Therese i sit opslag.

Det lykkedes faaborgenserne at komme ned til vandet og få en båd i, men en eksplosion fik båden til at kæntre og alle lå nu i vandet.

– Båden kæntrer, og alle ryger over bord. Der er sindssygt høje bølger, jeg får fat i en taske, som Freja kan flyde på. Desværre var der en anden mand, som brugte tasken, men gav den til mig efter lidt tid. Han omkom desværre, skriver Therese umiddelbart efter de kom i sikkerhed på et hotel i Athen.

Efter mere end syv timer i vandet blev de alle otte reddet op og kom i sikkerhed på et nyt hotel, hvor de har modtaget krisehjælp.

Forsikringsselskaber og ambassaden arbejder på at få familierne hjem til Danmark igen, hvor et lægehold vil står klar til at modtage dem.

Venner og familie i Danmark har på Facebook støttet massivt op om Therese og de andre overlevende fra branden. I skrivende stund har Therese modtaget 134 kommentarer, hvor de fleste er meget berørte af den barske beskrivelse, og alle taknemmelige over, at det ikke gik værre end det gjorde.

Det Rigtige Faaborg arbejder på at få kontakt med Therese og opdaterer artiklen, så snart vi har fået kontakt med hende eller nogle af de andre faaborgensere, der også var med under den traumatiske flugt fra flammerne.

 

 

- Annonce -