- Annonce -

Kaj Hansen har startet sin egen lille kamp for udsynet til byens vartegn Klokketårnet.

Han har boet i Faaborg i 12 år, og har igennem seks år været en del af foreningen Klokketårnets Venner blandt andet som formand.

Nu frygter han, at byens skyline bliver ødelagt af den telemast, kommunen vil opføre på Markedspladsen.

– Det er en decideret skændsel. Intet mindre. I 500 år har man kunne komme fra Svanninge Bakker, køre ind til Faaborg og se Klokketårnet rage smukt op over byens tage. Nu bliver en grim jernmast placeret midt i det hele, lyder skudsmålet fra Kaj Hansen.

Han har prøvet at gøre indsigelse overfor planerne, og har også skrevet direkte til borgmester Hans Stavnsager og Venstres Søren Kristensen uden held.

– Der bliver ikke lyttet. Det flotte udsigt fra Sundvejen bliver ødelagt af en skændsel. Det er unødvendigt, påpeger Kaj Hansen.

For at få sine argumenter til at veje tungere, har han startet en elektronisk underskriftindsamling, som han håber vil få politikerne til alligevel at ændre beslutningen.

https://www.skrivunder.net/faaborg_protest_mod_placering_af_antennemast

I en kommentar skriver Hans Stavnsager:

I denne sag – som I så mange andre – står forskellige interesser overfor hinanden og skal afvejes med hinanden. På den ene side vil vi gerne beskytte det æstetiske udtryk i vores by. På den anden side forventer borgerne i Faaborg god og stadig hurtigere mobil-dækning.

Teknik- og Miljø-udvalget har afvejet disse hensyn og diskuteret forskellige mulige placeringer af masten. De har nu fundet frem til den, som de mener er det bedste kompromis mellem de forskellige hensyn, og jeg er enig i deres konklusion.

 

 

- Annonce -