- Annonce -

Tekst: Henrik Poulsen

Den 26. Juli kommer Faaborg Havn til at danne ramme om endnu en af sommerens store begivenheder i Faaborg – nemlig besøget af de smukke sejlskibe der deltager i Fyn Rundt.

Der venter som altid en begivenhedsrig dag, der plejer at trække flere tusinde mennesker til Faaborgs havnefront.

Træskibene har hver sommer siden 1992 (med undtagelse af 2016) haft Faaborg på ruten for turen rundt om Fyn. Stort set lige siden har det været FB&IF, der har stået for festlighederne på landjorden, og hvert år med Palle Petersen i spidsen – i år ingen undtagelse.

– Det er jo blevet en god tradition både for byen, og for os der arbejder med det. Selv om en del efterhånden ligger i rutinen, så er det stadig et stort arbejde at sætte op og pille ned til festen på “Havneøen”, men vi har nogle gode kræfter i foreningen, der ikke er bange for at tage fat, og dem nyder vi godt af, fortæller hovedforeningens formand Palle Petersen.

I år har Træskibspladsen også sørget for, at der bliver ekstra liv i området, med en stribe spændende boder og foodtrucks, der blandt andet byder på burgere, vietnamesisk mad, pandekager, kaffe og brændte mandler, ligesom der vil være arbejdende værksteder blandt andet med en rebslager, en smed og en sejlmager.

Det er også denne aften, at “Årets Faaborgenser” kåres i festteltet.

Selve programmet starter dog allerede kl. 14, hvor De grønnes’ Tambourkorps tager i mod de første sejlskibe.

- Annonce -