- Annonce -

Beboerne på kommunens plejecentre skal ud og cykle.

Sådan lyder missionen i en ny kampagne med titlen “Cykling Uden Alder”.
Det er dog ikke beboerne selv, der skal trampe i pedalerne, men såkaldte cykelpiloter der i ny-indkøbte sofacykler triller de ældre ud i naturen.

Torsdag eftermiddag fik Prices Have Centeret en ny TrioBike Taxi, der straks blev taget i brug efter en fin ceremoni på centeret.

Plejehjemsleder Dorthe Skovbjerg Andersen kunne, flankeret af portvin og kransekage, takke kommunens politikere for deres arbejde med at skaffe cykler til alle kommunens plejehjem, og hun var naturligvis glad for centerets nye transportmiddel.

Demensmedarbejder Karin Jensen fortalte, at netop en cykel har været ønsket længe.

– Uanset alder så kan alle huske fornemmelsen af vind i håret fra en cykeltur, og det giver så meget at komme ud og trille helt tæt på naturen. Beboerne bliver mere vågne og friske af en cykeltur, og vi skal afsted hele året. Foråret og sommeren er flot, men vinterens kulde der bider i kinderne, kan også noget, fortalte Karin Jensen.

Glade beboere testede med tilfredshed den nye cykel.

De tre lokalpolitikere Jack Odgaard (DF), Søren Hillers (R) og Lars Tribler (V) var mødt op og klar til at cykle en tur med de ældre, der hurtigt meldte sig til de første ture.

Jack Odgaard havde allerede været i sadlen i en ligende cykel som Humlehaven i Nr. Lyndelse, og kunne berette om en rendyrket succesoplevelse.

– Jeg havde planlagt at cykle en tre-fire ture med beboerne fra Humlehaven, men endte med 12 ture rundt i området. De sad og hujede som små børn foran på cyklen, og folk vi kørte forbi, vinkede det bedste de havde lært. Det var virkelig en god oplevelse, berettede Odgaard, der dog mente at “Vind i Håret”, var en diskriminerende titel på projektet, og hellere havde set “Vind i ørerne” som navnet. Ja, I forstår nok hvorfor, lød spørgsmålet, mens han grinende pegede på sin skallede isse.

Det var beboeren Joan Hansen, der havde fået æren af at føre guldsaksen og klippe det røde bånd over, som omgav den nye cykel, ligesom hun også fik første tur som passager på cyklen, der blev kørt i sikker stil af den mangeårige chauffør Jack Odgaard, der dog måtte give fortabt overfor de indkøbte cykelhjelme, ifølge ham i alt for små størrelser.

Har du selv lyst til at blive frivillig cykelpilot, så kan du kontakte Prices Have Centeret på 72 53 05 10 eller møde op den tirsdag den 3. juli kl. 15.30-16.30, hvor der er information og oplæring af nye cykelpiloter.

- Annonce -