- Annonce -

Faaborg Sejlklub understregede sin status som topklub på national plan, da klubben i weekenden sluttede på en flot 8. plads i sæsonens andet stævne i Sejlsportsligaens 1. division.

Efter en lidt usikker start lørdag, hvor det kneb med timingen i starterne og i de tætte situationer, genfandt Faaborg-holdet rytmen i J/70-båden og forvandlede søndagen til én stor succeshistorie. Med en flot serie, der inkluderede to førstepladser, tog Faaborg Sejklub et stort hop op i tabellen og kan nu glæde sig over at være et godt stykke væk fra nedrykningsstregen inden sæsonens sidste to stævner.

– Samlet ligger vi nu lunt i ligaen og godt på den rigtige side af nedrykningsstregen. Det er en imponerende præstation af en klub på vores størrelse, fortæller ligaholdets træner Henning Sørensen overfor Det Rigtige Faaborg.

Sæsonens to sidste ligastævner finder sted i Skovshoved 24.-26. august og i Aarhus 7.-9. september, hvor Faaborg Sejlklub igen skal ud og kæmpe mod landets bedste sejlklubber.  

Sejlsportsligaen er en turnering for 36 sejlklubber – fordelt på en 1. og en 2. division med 18 klubber i hver. Klubberne i de to divisioner møder hinanden ved fire weekendstævner i løbet af sæsonen.   

Sejladserne afvikles i bådtypen J/70. Der er seks både på banen ad gang, og de sejler speed fleetraces af 12-15 minutters varighed.

Efter årets fjerde stævne i 1. division kåres en samlet ligavinder – og dermed en dansk mester for sejlklubber. De fem nederst placerede klubber rykker ned i 2. division. Samtidig rykker de fem bedst placerede 2. divisionsklubber op i 1. division.

 

- Annonce -