- Annonce -

Faaborg Sejlklub understregede sin status som topklub på national plan, da klubben i weekenden sluttede på en flot 8. plads i sæsonens andet stævne i Sejlsportsligaens 1. division.

Efter en lidt usikker start lørdag, hvor det kneb med timingen i starterne og i de tætte situationer, genfandt Faaborg-holdet rytmen i J/70-båden og forvandlede søndagen til én stor succeshistorie. Med en flot serie, der inkluderede to førstepladser, tog Faaborg Sejklub et stort hop op i tabellen og kan nu glæde sig over at være et godt stykke væk fra nedrykningsstregen inden sæsonens sidste to stævner.

– Samlet ligger vi nu lunt i ligaen og godt på den rigtige side af nedrykningsstregen. Det er en imponerende præstation af en klub på vores størrelse, fortæller ligaholdets træner Henning Sørensen overfor Det Rigtige Faaborg.

- Annonce -

Sæsonens to sidste ligastævner finder sted i Skovshoved 24.-26. august og i Aarhus 7.-9. september, hvor Faaborg Sejlklub igen skal ud og kæmpe mod landets bedste sejlklubber.  

Sejlsportsligaen er en turnering for 36 sejlklubber – fordelt på en 1. og en 2. division med 18 klubber i hver. Klubberne i de to divisioner møder hinanden ved fire weekendstævner i løbet af sæsonen.   

Sejladserne afvikles i bådtypen J/70. Der er seks både på banen ad gang, og de sejler speed fleetraces af 12-15 minutters varighed.

Efter årets fjerde stævne i 1. division kåres en samlet ligavinder – og dermed en dansk mester for sejlklubber. De fem nederst placerede klubber rykker ned i 2. division. Samtidig rykker de fem bedst placerede 2. divisionsklubber op i 1. division.

 

- Annonce -