Tekst: Henrik Poulsen
Foto: Jørn Ungstrup

Lørdag morgen startede langt fra som ventet for Line Klivager, der ejer Faaborg Røgericafé.

Kl. 6.20 blev hun ringet op af en opmærksom bilist, der havde set af døren til hendes café stå åben på Faaborgs Havn.

Da hun fik den besked, var hun straks klar over, at den var gal igen, og der havde været ubudne gæster i lokalerne ved havnekajen.

Den formodning havde hun ret i, og der ventede hende et trist syn, da hun trådte ind i sin café. Bagdøren var brudt op, og hundredevis af fisk der var gjort klar til rygning, var flået ud af ovnene og smidt på gulvet, vin og spiritus var stjålet sammen med en slush-ice maskine, fiskefrikadeller, remoulade og 12 kasser med forskellige is-pinde.

– Det er da mega træls. I stedet for at holde åbent på en god solskins-lørdag, så kan vi bruge hele dagen på at gøre rent. Vi skal have alt ud af alle skabe og skuffer og vasket helt i bund i alle hjørner og kroge. Det er desværre nødvendigt, når der er tale om en virksomhed med fødevarer, fortæller Line Klivager.

Kort efter kl. 8 mødte to betjente fra Fyns Politi op, og sikrede sig dna-spor samt fingeraftryk. De opfordrede samtidig den unge caféejer til at sikre sig med mere overvågning og alarmer.

– Vi skal finde ud af, hvordan vi kan sikre os bedre, men er der nogen der vil ind, så kommer de jo ind. Jeg ved ikke, hvorfor det sker nu igen, vi har ingen fjender, og der er jo ikke noget at kommer efter her. Det giver jo ingen mening at bryde ind for at stjæle is-pinde og fiskefrikadeller. Tyvene har også slæbt vores slush-ice maskine, der vejer 40-50 kilo ud af caféen, det er da også hovedløst, sukker Klivager.

Hun regner med, at hun kan åbne sin café igen søndag, når alt er gjort rent, og der er ryddet godt og grundigt op.

Se et interview med Line Klivager midt i morgenens rod: