Den fik ikke lov til at være lukket længe.

Restaurant Heimdal er allerede klar til at genåbne i weekenden med nye forpagtere ved roret.

Det er ægteparret Annelise og Carsten Jensby, der overstager spisestedet på Faaborgs havnefront. De to kommer fra Nørre Søby, men har færdes i Faaborg de sidste par måneder, hvor de har passet Jan Kobbers pølsevogn ved SuperBrugsen.

De har igennem længere tid kigget efter et større projekt at kaste sig over her i området, og har blandt andet sammen med Jan og Jette Kobber forsøget at overtage Mosegaarden i Nab, men uden held.

Derfor lå det lige til højrebenet at rykke ind i lokalerne og overtage Heimdal efter Michael Heering, fortæller Carsten Jensby.

– Restaurenten ligger helt perfekt. Det er her, at mange turister kommer forbi, når de kommer til byen fra havnen, og så er det jo en smuk bygning. Et sted man har lyst til at gå hen, siger Jensby

Der bliver ikke lavet det store om på menukort og indretning til at starte med.

– Konceptet bliver stort set det samme. Gæsterne kan få lidt let frokost og til aften gode dansk retter med et touch af lidt udenlandsk, fortæller den nye forpagter, der selv er uddannet kok, og de seneste 5-6 år har haft sin egen cateringvirksomhed.

Planen er, at Heimdal skal have åbent hele året.

– Vi har selv arbejde i byen, og ved hvor svært det kan være at finde et spisested i vinterhalvåret, det vil vi gøre noget ved, og ambitionen er derfor at holde åbent hele året, fortæller han.

Carsten Jensby er fyldt 67 år, og kunne sidde hjemme med benene op, men det er ikke noget for Heimdals nye herre.

– Nej, der er ikke noget i fjernsynet jeg gider at se, der skal ske noget, slutter han.

Restaurant Heimdal åbner med en reception denne søndag, og tager i mod de første gæster på mandag.

Se en video med den nye forpagter her: